Печен пресен (пролетен) чесън

Може би не сте се сещали да печете пресен чесън, но той, също както стария, когато се изпече, е с нежна консистенция и е чудесна гарнитура както към пържола, така и може да го използвате в комбинация с крема сирене и да си приготвите вкусни брускети.
Когато избирате пролетен чесън за печене, нека да бъде в момента, когато е достатъчно едър, но все още не е оформил скилидки, така ще е с подходяща големина и няма да има по-плътни люспи, които да е трудно да консумирате.
Необходими продукти:
- 8 броя зелен чесън
- зехтин и морска сол
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса,
Измийте чесъна, отрежете мустачките и подкъсете перата.
Поставете чесъна върху лист алуминиево фолио, подправете и обилно полейте със зехтин. Затворете фолиото и изпечете за 30 минути.
Отворете фолиото и допечете за още 15 минути.
Сервирайте чесъна топъл или на стайна температура. Добавете още зехтин или сол, ако желаете.
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ТИБЕТСКИ КАПКИ НА ЖИВОТА тинктура 100 мл
ХЕРЦФИТ капсули * 180 SANCT BERNHARD
АФРОДИТА ШАМПОАН FAMYLY С ЧЕСЪН 750 мл
АУДИО КАЛМ капсули * 30
ВЕГАВЕРО ЕКСТРАКТ ОТ ЧЕРЕН ЧЕСЪН капсули * 120
КАЛИВИТА ПАРАПРОТЕКС таблетки * 100
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Масло от чесън - ползи и употреба
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
Коментари към Печен пресен (пролетен) чесън