Печен пресен (пролетен) чесън
 
    Може би не сте се сещали да печете пресен чесън, но той, също както стария, когато се изпече, е с нежна консистенция и е чудесна гарнитура както към пържола, така и може да го използвате в комбинация с крема сирене и да си приготвите вкусни брускети.
Когато избирате пролетен чесън за печене, нека да бъде в момента, когато е достатъчно едър, но все още не е оформил скилидки, така ще е с подходяща големина и няма да има по-плътни люспи, които да е трудно да консумирате.
Необходими продукти:
- 8 броя зелен чесън
- зехтин и морска сол
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса,
Измийте чесъна, отрежете мустачките и подкъсете перата.
Поставете чесъна върху лист алуминиево фолио, подправете и обилно полейте със зехтин. Затворете фолиото и изпечете за 30 минути.
Отворете фолиото и допечете за още 15 минути.
Сервирайте чесъна топъл или на стайна температура. Добавете още зехтин или сол, ако желаете.
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ТИБЕТСКИ КАПКИ НА ЖИВОТА тинктура 100 мл
ХЕРБА ФИКС ГОЛФИКС капсули * 60
ПРОМОНЕО КРАТАЛИН капсули * 30 РАМКОФАРМ
ЧЕСЪН СУПЕР КОНЦЕНТРАТ + РЕЙШИ капсули * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС
МАТИСЪН ЧЕСЪН капсули 1000 мг * 60
КАЛИВИТА ПАРАПРОТЕКС таблетки * 100
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Как да пречистим кръвоносните съдове с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Препечени чеснови филийки с масло, самардала и чубрица
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Тибетската рецепта с чесън - изчиства излишните мазнини и нормализира кръвното налягане
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън





 
             
             
             
             
             
            
Коментари към Печен пресен (пролетен) чесън