Начало Хранене Рецепти Гарнитури От зеленчуци Печени моркови с цитруси

Печени моркови с цитруси

Печени моркови с цитруси - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама моркови
  • 1 1/2 портокала
  • 1/2 лимон
  • 20 милилитра зехтин
  • 20 грама краве масло
  • 70 грама кафява захар
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 3 зърна бахар
  • 1 литър газирана вода


Начин на приготвяне:

Докато приготвите морковите за печене, включете фурната на 180 градуса, за да се сгорещи.

Обелете и нарежете на произволни парчета морковите и ги бланширайте за 4-6 минути във вряща вода, която след това отцедете.

Подредете ги в тава и добавете портокаловите и лимоновите резени, зехтина, маслото и поръсете с кафявата захар.

Подправете със сол, прясно смлян бахар и разбъркайте.

Поставете във вече горещата фурна за 25 минути, след това включете функция "грил" на уреда и оставете морковите да се приготвят още 15 минути, за да придобият златист цвят.

Ястието се получава вкусно и ароматно. То е прекрасна гарнитура към месо, макар че може да го поднесете и самостоятелно, ако преди да изпечете, добавите ивици бекон.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vosmarket.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиЗдравни съветиДиетиЛюбопитноИсторияХранене при...ЛайфстайлБотаника