Печени моркови с цитруси

Необходими продукти:
- 400 грама моркови
- 1 1/2 портокала
- 1/2 лимон
- 20 милилитра зехтин
- 20 грама краве масло
- 70 грама кафява захар
- 1/2 чаена лъжица сол
- 3 зърна бахар
- 1 литър газирана вода
Начин на приготвяне:
Докато приготвите морковите за печене, включете фурната на 180 градуса, за да се сгорещи.
Обелете и нарежете на произволни парчета морковите и ги бланширайте за 4-6 минути във вряща вода, която след това отцедете.
Подредете ги в тава и добавете портокаловите и лимоновите резени, зехтина, маслото и поръсете с кафявата захар.
Подправете със сол, прясно смлян бахар и разбъркайте.
Поставете във вече горещата фурна за 25 минути, след това включете функция "грил" на уреда и оставете морковите да се приготвят още 15 минути, за да придобият златист цвят.
Ястието се получава вкусно и ароматно. То е прекрасна гарнитура към месо, макар че може да го поднесете и самостоятелно, ако преди да изпечете, добавите ивици бекон.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vosmarket.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРОВИОТИК за деца саше * 10
ТермолабилниАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
КАРОТЕН ГЕЛ ЗА ИНТЕНЗИВЕН ТЕН 150 мл
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ХИМАЛАЯ ПОДХРАНВАЩ БАЛСАМ ЗА УСТНИ 10 г
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ШЕЙК ЯБЪЛКА прах 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Салата от моркови и краставици
- Морковено руло с плънка от топено сирене, кашкавал и зелен лук
- За висока плодовитост хапвайте повече моркови
- Фреш от ябълки, моркови и джинджифил
- Пържени моркови със соев сос и джинджифил
- Как да съхраним морковите, така че да са трайни месеци наред?
- Морковена салата с нахут и таханов дресинг
- Панирани зеленчукови хапки
- Премахнете бръчките около очите с маска от яйце, морков и алое
- Ананасово смути с малини, морков и портокал
Коментари към Печени моркови с цитруси