Печени моркови с цитруси
Необходими продукти:
- 400 грама моркови
- 1 1/2 портокала
- 1/2 лимон
- 20 милилитра зехтин
- 20 грама краве масло
- 70 грама кафява захар
- 1/2 чаена лъжица сол
- 3 зърна бахар
- 1 литър газирана вода
Начин на приготвяне:
Докато приготвите морковите за печене, включете фурната на 180 градуса, за да се сгорещи.
Обелете и нарежете на произволни парчета морковите и ги бланширайте за 4-6 минути във вряща вода, която след това отцедете.
Подредете ги в тава и добавете портокаловите и лимоновите резени, зехтина, маслото и поръсете с кафявата захар.
Подправете със сол, прясно смлян бахар и разбъркайте.
Поставете във вече горещата фурна за 25 минути, след това включете функция "грил" на уреда и оставете морковите да се приготвят още 15 минути, за да придобият златист цвят.
Ястието се получава вкусно и ароматно. То е прекрасна гарнитура към месо, макар че може да го поднесете и самостоятелно, ако преди да изпечете, добавите ивици бекон.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vosmarket.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
БИОХЕРБА СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО SPF20 150 мл
БИОХЕРБА МАСЛО ОТ МОРКОВ 50 мл
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ САПУН С ЕКСТРАКТ ОТ МОРКОВ 250 гр.
ГАНЧЕВ СОК МУЛТИВИТАМИН 250 мл
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Чипс от моркови на фурна
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Морковена салата с червено цвекло, нар и орехи
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Див морков
- Червен морков
Коментари към Печени моркови с цитруси