Печени кисели краставичка с панировка
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша панко галета (или смлени хлебни трохи)
- 1/4 чаена чаша ситно нарязан копър
- 2 супени лъжици разтопено масло
- 1/2 чаена лъжица чесън на прах
- 1/4 чаена лъжица лют пипер
- 1/2 чаена чаша брашно
- 2 разбити яйца
- 4-5 нарязани кисели краставички
- сос Ранч за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 250 градуса и застелете голяма плоска тава за бисквити с пекарска хартия.
Подсушете резените краставичка.
Разбъркайте хлебните трохи с копъра, разтопено масло, чесън на прах, лют пипер, сол и черен пипер. В друг съд сложете брашното, а в трети разбитите яйца.
Работете на порции и потопете няколко резена краставички в брашното, след това в яйцето, а накрая добре оваляйте в овкусената панко галета.
Подредете резените панирани кисели краставички в тава една до друга и опечете за 15 минути, докато станат златисти и хрупкави.
Сервирайте със сос Ранч или друг любим дип.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Коментари към Печени кисели краставичка с панировка