Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Панирани кисели краставички

Панирани кисели краставички

Панирани кисели краставички - изображение

Необходими продукти:

  • 4 кисели краставички
  • сол и черен пипер
  • 1/2 чаена чаша брашно
  • 1 голямо яйце, разбито
  • 1 чаена чаша натрошен тортила чипс
  • олио за пържене
  • 2 супени лъжици лют сос по желание
  • майонеза или сос ранч по желание

Начин на приготвяне:

Подсушете киселите краставички с кухненска хартия.

Промушете шишче по дължина през всяка една. Сложете нож в основата на краставичката и започнете да въртите шишчето, по този начин зеленчука ще се нареже спираловидно.

С пръсти разпънете краставичката по клечката.

Оваляйте в брашно, след това в яйцето и накрая в натрошения чипс.

Изпържете в силно сгорещено олио, докато стане златисто.

Отцедете и сервирайте с пикантни сосове по желание.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияЛайфстайлБотаникаДиети