Печена тилапия с чесново масло
Консумацията на риба е неизменна част от всяко здравословно и пълноценно хранене. Приготвена по този начин, тилапията ще даде съвсем различно усещане във вкуса. Лекият чеснов аромат допълва рецептата. Може да поднесете ястието както с печени картофи с подправки, така и с гарнитура, която няма силно изразени аромати.
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици масло
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- щедра щипка черен пипер
- сол на вкус
- щипка сушен копър (или магданоз, ако не обичате копър)
- 1/2 чаена лъжица червен пипер
- 6 броя филе от тилапия
Необходими продукти:
Пригответе всички продукти за приготвянето на филето от тилапия.
Маслото, чесъна, солта, пипера, копъра и червения пипер сложете в касерола и затоплете, докато маслото се стопи и започне леко да образува мехурчета.
Свалете от котлона и оставете настрана.
Намажете с ароматното масло дъното на тава, използвайки четка.
Намажете и всяко рибно филе, след което подредете в тавата.
Печете около 12-14 минути на 175 градуса, докато месото започне да се отделя лесно с вилица.
Сервирайте филето от риба с допълнително от билковото масло.
thespruceeats.com
Коментари към Печена тилапия с чесново масло