Панирана тиква с доматен сос

Необходими продукти:
- 1/2 килограм тиква
- 100 милилитра олио
- 2 супени лъжици брашно (за овалване на парчетата тиква)
- сол и червен чили пипер на вкус
- 2 домата
- скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, отстранете вътрешността със семената, нарежете я на парчета с дебелина около 1-1,5 сантиметра.
Поръсете ги със смлян червен чили пипер и сол. Може да добавите и любими сушени билки.
След това оваляйте резените в брашно и ги изпържете в олиото, докато се покрият със златиста коричка. Тиквата ще омекне, извадете я в чиния.
Настържете доматите едро (отстранете ципите), подправете ги и добавете пресованата чеснова скилидка. Поставете соса върху котлона, варете го няколко минути и свалете от огъня.
Поднесете панираната тиква с него.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vashvkus.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ЕНДОКА ОРГАНИЧНИ МУЛТИВИТАМИНИ прах 90 г
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ВИТАМИНИ ЗА СТИМУЛИРАНЕ ОБРАЗУВАНЕТО НА ТЕН желирани таблетки * 60 IVYBEARS
БИО ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА МЪЖЕ 200 г БИОНИА
БЛАСТ АФРОДИЗИАК дози * 2
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Сок от тиква
- Тиквено масло
- Тиква, Кюрбисия
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Диета с тиква за 12 дни
- Сокът от тиква в борбата с килограмите
- Зеленчуково рагу с тиква
Коментари към Панирана тиква с доматен сос