Панирана тиква с доматен сос

Необходими продукти:
- 1/2 килограм тиква
- 100 милилитра олио
- 2 супени лъжици брашно (за овалване на парчетата тиква)
- сол и червен чили пипер на вкус
- 2 домата
- скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, отстранете вътрешността със семената, нарежете я на парчета с дебелина около 1-1,5 сантиметра.
Поръсете ги със смлян червен чили пипер и сол. Може да добавите и любими сушени билки.
След това оваляйте резените в брашно и ги изпържете в олиото, докато се покрият със златиста коричка. Тиквата ще омекне, извадете я в чиния.
Настържете доматите едро (отстранете ципите), подправете ги и добавете пресованата чеснова скилидка. Поставете соса върху котлона, варете го няколко минути и свалете от огъня.
Поднесете панираната тиква с него.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vashvkus.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ЛАКСО КИДС тинктура 100 мл БИОТИКА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
НАУ ФУДС ЗДРАВА ПРОСТАТА дражета * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Тиква, Кюрбисия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Сокът от тиква в борбата с килограмите
- Печени тиквени пръчици с подправки
- Тиквено масло
- Тиквени бисквитки с орехи
- Пикантни тиквени семки на фурна
- Пресен сок от тиква помага при камъни в бъбреците
- Бутер банички с млечен тиквен крем и пудра захар
Коментари към Панирана тиква с доматен сос