Панирана тиква с доматен сос

Необходими продукти:
- 1/2 килограм тиква
- 100 милилитра олио
- 2 супени лъжици брашно (за овалване на парчетата тиква)
- сол и червен чили пипер на вкус
- 2 домата
- скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, отстранете вътрешността със семената, нарежете я на парчета с дебелина около 1-1,5 сантиметра.
Поръсете ги със смлян червен чили пипер и сол. Може да добавите и любими сушени билки.
След това оваляйте резените в брашно и ги изпържете в олиото, докато се покрият със златиста коричка. Тиквата ще омекне, извадете я в чиния.
Настържете доматите едро (отстранете ципите), подправете ги и добавете пресованата чеснова скилидка. Поставете соса върху котлона, варете го няколко минути и свалете от огъня.
Поднесете панираната тиква с него.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vashvkus.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОПРОСТАЛ капсули * 60 + 20 ВИТАГОЛД
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР КЮРБИСИА ШАМПОАН 150 мл.
ОРГАНИК ШОП ОБНОВЯВАЩ ПИЛИНГ ЗА ЛИЦЕ ТИКВА И МЕД 75 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл
ВИТАМИНИ ЗА СТИМУЛИРАНЕ ОБРАЗУВАНЕТО НА ТЕН желирани таблетки * 60 IVYBEARS
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Тиквени кексчета с орехи и шоколад
- Пастет от тиква
- Бананово смути с тиквени семена и овесени ядки
- Тиквените семки - здравословна бомба от магнезий и цинк
- Тиквен десерт със сметана и шоколад
- Тиквена супа с ябълки, бекон и зеленчуци
- Тиквата пази сърцето, талията и очите и регулира високото кръвно
- Тиквен пудинг с ябълки, сушени плодове и канела
Коментари към Панирана тиква с доматен сос