Мини тиквени рулца
![Мини тиквени рулца - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/171019104032mini-tikveni-rulca.jpg)
Необходими продукти:
- 200 грама брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
- щипка сол
- 3 грама ванилия на прах
- 1 чаена лъжичка канела на прах
- 1 кафена лъжичка джинджифил на прах
- 3 яйца
- 150 грама пюре от тиква
- 200 грама заквасена сметана
- 100 грама пудра захар
- 1 супена лъжица мед
- 100 грама течен бял шоколад
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашното, смесено с бакпулвера, содата и солта. Добавете ванилията, канелата, джинджифила и размесете. В купа разбийте яйцата, прибавете тиквата и разбъркайте до еднородност на продуктите.
Комбинирайте смесите и изсипете съдържанието в правоъгълна тава, покрита с лист пергамент. Загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 30 минути. Охладете блата, разрежете го по дължина и оставете лентичките настрана. Пригответе крем, смесвайки заквасената сметана с пудрата захар, меда и белия шоколад. Разбийте до хомогенност и напълнете шприц.
Намажете всяка лентичка с крема, завийте на рулца и украсете върху тях с форми по избор. По желание използвайте захарни бонбони или айсинг, за да придадете по-реалистичен вид на украсата. Подредете рулцата и ги поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Снимки: www.glutenfreealchemist.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Пилешки хапки със сирене крема в бекон
- Цветни рулца от тортила питки
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
- Рулца от печени чушки с шунка и извара
- Рулца от хляб с бекон и яйце
- Шоколадово руло с бананово-сметанов пълнеж
- Панирани рулца от раци с кашкавал и чесън
- Яйчено руло с крема сирене, бекон и маслини
- Рулца от хляб с течен шоколад и ягоди
Коментари към Мини тиквени рулца