Милфьой от тиквички с шунка и кашкавал

Необходими продукти:
- 1-2 пресни тиквички
- 150 грама фино нарязан кашкавал
- 150 грама фино нарязана шунка
- 2 меки домата, обелени
- 3-4 стръка пресен магданоз
- 3 яйца
- 200 милилитра готварска сметана
- сол и черен пипер
- зехтин за намазване
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките на тънки филийки и ги отцедете от водата. Подсолете и наредете няколко на дъното на правоъгълна форма, намазана със зехтин.
Отгоре подредете шунка, отново слайсове тиквички, а след това кашкавал.
Настържете домата и разпределете между слоевете. Продължете реда като завършите със зеленчуците.
Разбийте яйцата, смесете ги със сметаната и залейте ястието. Подсолете и подправете с черен пипер.
Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 30-35 минути. Охладете готовия милфьой, разрежете и го поднесете, гарниран с подправки по избор.
Добър апетит!
Източник: www.afreiresparragos.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Как да разпознаем млечните продукти с растителни мазнини
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Рулца от печени чушки с шунка и извара
Коментари към Милфьой от тиквички с шунка и кашкавал