Мексикански микс - тако подправка

Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша сушен лук (подправка)
- по 2 супени лъжици лют и сладък червен пипер, лют пипер на люспи
- 2 чаени лъжици сушен риган
- 1 чаена лъжица сушена майорана
- 1 супена лъжица сол
- 1 чаена лъжица черен пипер
- 3 супени лъжици царевично нишесте
- 1 супена лъжица чесън на гранули
- 1 чаена лъжица кимион на прах
Начин на приготвяне:
Сложете всички продукти в купа и ги разбъркате. Може да ги прекарате през по-едро сито, за да се смесят по-бързо и по-равномерно.
Прехвърлете в бурканче и го надпишете.
Наслаждавайте се на тако подправката до 3 месеца след приготвянето й, като я съхранявате в плътно затворен съд на тъмно и прохладно. Не забравяйте, че не бива да я оставяте на слънчева светлина, защото това ще влоши качествата й.
Източник:
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Миск от подправки Old Bay
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Рецептите на Джейми Оливър: Пържено пиле
- Шишчета от сьомга с лимон
- Панирано пилешко филе на фурна
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Сух сос Ранч - подправка
- Лимонов ориз с чесън и подправки
- Ориз с билки и зелени подправки
- Хляб на ветрило с кашкавал, подправки и чесън
Коментари към Мексикански микс - тако подправка