Мексикански микс - тако подправка

Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша сушен лук (подправка)
- по 2 супени лъжици лют и сладък червен пипер, лют пипер на люспи
- 2 чаени лъжици сушен риган
- 1 чаена лъжица сушена майорана
- 1 супена лъжица сол
- 1 чаена лъжица черен пипер
- 3 супени лъжици царевично нишесте
- 1 супена лъжица чесън на гранули
- 1 чаена лъжица кимион на прах
Начин на приготвяне:
Сложете всички продукти в купа и ги разбъркате. Може да ги прекарате през по-едро сито, за да се смесят по-бързо и по-равномерно.
Прехвърлете в бурканче и го надпишете.
Наслаждавайте се на тако подправката до 3 месеца след приготвянето й, като я съхранявате в плътно затворен съд на тъмно и прохладно. Не забравяйте, че не бива да я оставяте на слънчева светлина, защото това ще влоши качествата й.
Източник:
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛ ХИМАЛАЯ ЕДРА 250 гр. ЗЕМЕЛА
КЕЛТСКА ФИНА МОРСКА СОЛ 500 г ЗДРАВНИЦА
АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 10 г
ПРОМОКОНОПЕНО СЕМЕ БЕЛЕНО 200 г ЗДРАВНИЦА
СОЛИ ВКУСНО 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
АРОМАНДИСЕ МИКС ОТ ПОДПРАВКИ ГАРАМ МАСАЛА прах 35 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Калоферче
- Чубрица - балканска
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Домашна италианска подправка
- Ким
- Копър
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
Коментари към Мексикански микс - тако подправка