Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Лимонова торта с лешников блат (без брашно)

Лимонова торта с лешников блат (без брашно)

Лимонова торта с лешников блат (без брашно) - изображение

Необходими продукти

За блата:

  • 6 белтъка
  • 60 грама захар
  • 160 грама лешници, смлени фино (като брашно)
  • 160 грама пудра захар

За лимоновия крем:

500 милилитра прясно мляко
160 грама захар
6 жълтъка
4 супени лъжици нишесте (в случая е използвано царевично)
сока и кората на 1 среден лимон (кората нарежете на тънки ивици)
250 милилитра течна сметана с масленост 35%


За шоколадовия крем:

60 грама черен шоколад
40 милилитра течна сметана
1 супена лъжица коняк

лешници


Начин на приготвяне:

Смесете пудрата захар със смлените лешници. Белтъците разбийте на твърда пяна с кристалната с миксера на средна скорост.

Комбинирайте двете смеси, като слагате по малко от белтъците при ядковото сладко брашно и разбърквате с лопатка отдолу нагоре и в кръг.

тесто

Тестото разпределете в тава, заравнете го с шпатула, като блатът да не бъде по-дебел от сантиметър-сантиметър и половина.

тесто

Изпечете го във фурната за 25-30 минути при 175 градуса. Разрежете на две (или изпечете два блата от него).

Лимоновия крем направете, смесвайки до еднородност жълтъците със захарта, нишестето и прясното мляко. Добавете лимоновите ивици и поставете съда на бавен огън. Варете крема, докато стане гладък, като през цялото време бъркате с теб за разбиване на яйца.

Накрая налейте цитрусовия сок и оставете да се охлади напълно.

Течната сметана разбийте на твърда пяна, която прибавете към вече студения крем и разбийте с миксера.

течна сметана

Шоколадовия крем пригответе от разтопения в 40 милилитра топла течна сметана черен шоколад. Нека сместа се охлади и в нея налейте коняка.

С вкусната глазура намажете блатовете и оставете на студено, докато покритието стегне.

Тогава сложете единия в разглобяема форма, върху него нанесете слой от половината лимонов крем, следва втория блат и другата част от крема.

лимонов крем

Украсете с парченца от блата, които са останали при оформянето му.

лимонова торта

Приберете за едно нощ тортата в хладилника.

лимонова торта

Когато я извадите, махнете плъстена на формата, поръсете десерта с пудра захар и му се насладете.

лимонова торта

лимонова торта

Да ви е сладко!

Източник: vkusno.mirtesen.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиСнимкиХрани и ястияЛюбопитноНовиниЛайфстайл