Лесен домашен марципан
Необходими продукти:
- 500 грама бадемова паста
- 3 чаени чаши пудра захар
- 2 разбити на пяна белтъци
Начин на приготвяне:
Нарежете бадемовата паста на малки квадратчета и сложете в купата на миксер.
Добавете пудрата захар и разбъркайте на ниска степен, докато бадемовата паста се раздроби. Може да използвате и кухненски робот, за да смелите продуктите.
Добавете яйца на тънка струя докато всичко стане на еднородна смес, ако това се случи, преди да добавите цялото количество белтък, не е нужно да слагате повече от него.
Когато марципана се оформи на топка, поръсете плот с пудра захар и размесете, до напълно гладка и гъвкава текстура.
Ако желаете, използвайте веднага или го увийте във фолио и приберете в найлонова торба с цип. Може да съхранявате 3 месеца в хладилник или 6 във фризер. Преди употреба оставете марципана на стайна температура, за да се отпусне.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
Коментари към Лесен домашен марципан