Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Лесен домашен марципан

Лесен домашен марципан

Лесен домашен марципан - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама бадемова паста
  • 3 чаени чаши пудра захар
  • 2 разбити на пяна белтъци

Начин на приготвяне:

Нарежете бадемовата паста на малки квадратчета и сложете в купата на миксер.

Добавете пудрата захар и разбъркайте на ниска степен, докато бадемовата паста се раздроби. Може да използвате и кухненски робот, за да смелите продуктите.

Добавете яйца на тънка струя докато всичко стане на еднородна смес, ако това се случи, преди да добавите цялото количество белтък, не е нужно да слагате повече от него.

марципан

Когато марципана се оформи на топка, поръсете плот с пудра захар и размесете, до напълно гладка и гъвкава текстура.

Ако желаете, използвайте веднага или го увийте във фолио и приберете в найлонова торба с цип. Може да съхранявате 3 месеца в хладилник или 6 във фризер. Преди употреба оставете марципана на стайна температура, за да се отпусне.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти