Бадемова паста за марципан
Бадемовата паста е ключът към приготвянето на вкусен домашен марципан, а тъй като е трудна за намиране и скъпа по магазините, вие сами може да си я приготвите у дома. Ето как.
Необходими продукти:
- 1 1/2 чаена чаша бадеми - обелени
- 1 1/2 чаена чаша пудра захар - пресята
- 1 белтък - на стайна температура, леко разбит
- 1/2 чаена лъжица бадемов екстракт по желание
Начин на приготвяне:
Смелете бадемите заедно с част от пудрата захар в кухненски робот. Когато ядките са напълно фино смлени, тогава добавете и останалата захар.
Сложете белтъка и екстракта (ако използвате) и продължете да мелите в робота, докато започне да се оформя топка. Ако има нужда добавете малко пудра захар, ако сместа ви се струва течна.
Оформете на топка и с помощта на фолио направете желаната форма от бадемовата паста. Съхранявайте в плътно затворена торбичка с цип в хладилник.
Преди употреба извадете бадемовата паста от хладилника и оставете да достигне стайна температура.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
Коментари към Бадемова паста за марципан