Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Бадемова паста за марципан

Бадемова паста за марципан

Бадемова паста за марципан - изображение

Бадемовата паста е ключът към приготвянето на вкусен домашен марципан, а тъй като е трудна за намиране и скъпа по магазините, вие сами може да си я приготвите у дома. Ето как.

Необходими продукти:

  • 1 1/2 чаена чаша бадеми - обелени
  • 1 1/2 чаена чаша пудра захар - пресята
  • 1 белтък - на стайна температура, леко разбит
  • 1/2 чаена лъжица бадемов екстракт по желание

Начин на приготвяне:

Смелете бадемите заедно с част от пудрата захар в кухненски робот. Когато ядките са напълно фино смлени, тогава добавете и останалата захар.

Сложете белтъка и екстракта (ако използвате) и продължете да мелите в робота, докато започне да се оформя топка. Ако има нужда добавете малко пудра захар, ако сместа ви се струва течна.

Оформете на топка и с помощта на фолио направете желаната форма от бадемовата паста. Съхранявайте в плътно затворена торбичка с цип в хладилник.

Преди употреба извадете бадемовата паста от хладилника и оставете да достигне стайна температура.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти