Бадемова паста с кленов сироп и канела
Необходими продукти:
2 чаени чаши сурови бадеми
1/2 чаена лъжица сол
1,5 супени лъжици олио
1-2 супени лъжици кленов сироп
2 чаени лъжици канела
1 чаена лъжица карамфил
1/2 чаена лъжица настърган джинджифил
щипка настъргано индийско орехче
Начин на приготвяне:
Застелете дъното на тава с пергамент и изсипете в нея бадемите. Изпечете ги при температура от 170 градуса в продължение на 25 минути. Щом ядките се охладят, смелете ги с помощта на кухненски робот. Към тях прибавете солта, 1 лъжица олио и 2 лъжици кленов сироп. Разбийте всичко за 8-9 минути. Ако сместа ви се струва прекалено суха, добавете и останалото олио.
Сложете подправките, без да прекратявате разбиването.
Готовата паста съхранявайте в буркан. С нея може да приготвите разнообразие от десерти, каши, смутита и изобщо всевъзможни лакомства.
Добър апетит!
Снимка: kitchenmag.ru
Коментари към Бадемова паста с кленов сироп и канела