Марципан с шамфъстък и глазура от шоколад
Необходими продукти:
- 150 грама млечен шоколад
- 50 грама сушени червени боровинки
- 50 грама натрошен шамфъстък
- пудра захар
- 500 грама марципан
- 50 грама бял шоколад
Начин на приготвяне:
50 грама от млечния шоколад натрошете ситно и смесете с боровинките и шамфъстъка, като запазите няколко от ядките и плодовете за декорация.
Поръсете кухненския плот с пудра захар и върху него разточете марципана на правоъгълник с размери 22 на 33 сантиметра.
Разрежете на 4 правоъгълника. Всеки поръсете със сместа от шоколад и навийте стегнати рула.
Останалия шоколад разтопете на водна баня или в микровълнова. Охладете и полейте обилно марципановите рула. Оставете да стегнат.
Белия шоколад стопете по същия начин и направете украса с него върху десерта. Украсете със заделените шамфъстъци и боровинки, изстудете напълно, след което приберете в плътно затворен съд и съхранявайте в хладилник до 2 седмици.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Коментари към Марципан с шамфъстък и глазура от шоколад