Крем с коняк за торта Наполеон
Необходими продукти:
800 милилитра прясно мляко
50 грама масло
6 жълтъка
4 супени лъжици брашно
200 грама захар
1 чаена лъжица коняк
10 грама ванилова захар
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в купа, прибавете захарта (и ваниловата), разбъркайте. Разбийте жълтъците с топлото мляко, след което налейте сместа в съда с брашното. Поставете на бавен огън и затоплете максимално, без да допускате комбинацията да заври. Необходимо е да бъркате непрекъснато, докато кремът се сгъсти.
Когато свалите от котлона, оставете да се охлади и прибавете маслото, коняка и разбийте с помощта на миксер в продължение на около 2-3 минути.
Вече може да използвате за направата на вкусна торта Наполеон.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Сиропирани дюли с крем маскарпоне
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Чийзкейк в чашка
Коментари към Крем с коняк за торта Наполеон