Консервирана копърка в доматен сос
Необходими продукти:
500 грама замразена копърка
3 литра доматен сок
1 глава лук
1 среден морков
олио за пържене
3-4 щипки сол
4-7 зърна бахар
2-3 дафинови листа
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица захар
Начин на приготвяне:
Размразете копърката, почистете, отрежете главите.
Лука обелете и нарежете на малки кубчета. Обелете моркова, настържете го.
Сгорещете 2-3 супени лъжици олио в тиган и в него запържете леко лука, след което добавете моркова.
Измийте добре почистената риба, сложете в съда при зеленчуците, подправете със солта, захарта, зрънцата бахар и дафиновите листа.
Веднага след подправките налейте доматения сок и изчакайте той да заври.
2-3 минути по-късно прибавете лъжица брашно и разбъркайте добре.
Оставете рибата да се задушава в продължение на 30 минути.
Ако няма да консумирате веднага, добавете 1 супена лъжица оцет и варете още 5 минути.
Следва да разпределите в стерилизирани бурканчета и да затворите.
Добър апетит!
Снимки: kulinap.ru
Коментари към Консервирана копърка в доматен сос