Колко време да съхраняваме различните продукти в хладилник?
За да не се превръща хладилникът в бунище за колбаси, млека, плодове и други храни, които вече не са годни за консумация и отделят неприятна миризма, е необходимо да проверяваме охладителния уред редовно и да го почистваме от продукти, които пребивават в него от дълго време. Колко дълго обаче е въпрос, на който ще опитаме да дадем отговор сега.
Предлагаме ви списък с някои храни, за които е посочено след колко дни на студено губят полезните си свойства и е възможно да бъдат вредни за здравето.
И така... Колко време да съхраняваме различните продукти в хладилник?
- сурово месо: 1-2 дни;
- отворено вино: от 1 до 3 дни;
- нарязан лимон: 2-3 дни;
- торта: 2-4 дни;
- супи и рагу: 2-4 дни;
- термично обработено месо: от 3 до 4 дни;
- сготвена риба: 3-4 дни;
- изпечени пържоли: 3-4 дни;
- остатъци от пица: 3-4 дни;
- нарязано сурово месо: 3-5 дни, вакуумираните варианти са годни до 2 седмици;
- овкусена салата: 3-5 дни (вкус и вид губят най-бързо салатените листа);
- листни зеленчуци и зелени подправки: от 3 до 5 дни, в зависимост от вида на опаковката им;
- сварен ориз: от 5 до 7 дни;
- ягоди: от 3 до 7 дни;
- банани: от 2 до 9 дни;
- боровинки: от 5 до 10 дни;
- кайенски пипер: от 1 до 2 седмици;
- сладки чушки: от 1 до 2 седмици;
- краставици: 1 седмица;
- твърдо сварени яйца: 1 седмица;
- бекон: 1 седмица;
- аспержи: 5-7 дни;
- грозде: от 5 до 10 дни;
- авокадо: от 7 до 10 дни, точното време зависи от степента на узряване на плода;
- салата Айсберг: от 7 до 10 дни;
- маруля: от 7 до 10 дни;
- домати: 2 седмици;
- неотворено кисело мляко: 2-3 седмици;
- меки сирена: от 3 до 4 седмици за неотворени опаковки и от 1 до 2 седмици - за разопакованите;
- сурови яйца: от 3 до 5 седмици;
- туршии: в продължение на месец от момента на отварянето на съда;
- майонеза: 2 месеца в херметически затворен съд;
- портокали: от 1 до 2 месеца;
- ябълки: от 1 до 2 месеца;
- лимони: от 1 до 2 месеца;
- краве масло: от 1 до 3 месеца;
- глава чесън: от 2 до 3 месеца;
- картофи: от 3 до 4 месеца;
- лимонов сок: от 4 до 6 месеца (при херметическо съхранение);
- твърди сирена: до 6 месеца;
- мармалади и сладка: до година след отваряне на буркана;
- соев сос: от 2 до 3 години.
Снимки: invkus.blogspot.bg; edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН УРЕД ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ХЛАДИЛНИК TIENS
Безплатна доставка за България!АБСОРБАТОР НА НЕПРИЯТНИ МИРИЗМИ WELLOS АНАНАС
ТЕРМОМЕТЪР ЗА ФРИЗЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Как и какво е най-добре да съхраняваме в хладилник
- Листерия - бактерията, която живее в хладилника
- Едно от най-мръсните места в кухнята е отделението за зеленчуци в хладилника
- Как да премахнете неприятната миризма в хладилника без препарати
- Как да съхраняваме различните хранителни продукти - Втора част
- 15 храни, които не бива да съхранявате в хладилника
- 10 съвета за съхранение на храни, които могат да се развалят дори в хладилника
- Запазете си чушки, домати, моркови и магданоз в торбички за зимата
- Не съхранявайте продължително време солени храни в алуминиеви съдове
- Как да съхраняваме различните хранителни продукти - Първа част
Коментари към Колко време да съхраняваме различните продукти в хладилник?