Кокосов коледен десерт с орехи и кайсиево сладко
Необходими продукти:
300 грама брашно
1/2 чаена лъжица бакпулвер
210 грама захар
3 пакетчета ванилия
щипка сол
325 грама масло
1 яйце
200 грама орехови ядки
125 милилитра течна сметана
200 грама кокосови стърготини
200 грама кайсиево сладко
черен и бял шоколад за украса
Начин на приготвяне:
Към брашното прибавете бакпулвера, 60 грама от захарта, щипка сол, 1 пакетче ванилия и 125 грама от маслото, нарязано на кубчета. Налейте 2 лъжици студено вода и разбъркайте бързо. Направете гладко тесто, което приберете в хладилника за 30 минути.
В подходящ съд смесете течната сметана с останалите количества масло и захар, сложете другите 2 пакетчета ванилия и поставете комбинацията на котлона. Разбъркайте и изчакайте да кипне. Тогава прибавете нарязаните или едро счукани орехи, кокосовите стърготини и нека сместа се охлади малко.
Застелете дъното на форма (с размери 35 х 40 сантиметра) с лист пергамент, върху него разпределете разточеното тесто.
Намажете го с кайсиевото сладко, след това разпределете кокосово-ореховата смес и изпечете във фурната за около 40 минути при 150-170 градуса.
Оставете десерта да се охлади малко и изрежете краищата, защото те обикновено се препичат. Нарежете на квадрати, тях по диагонал, за да се получат триъгълници. Нека се охладят напълно и потопете ъгълчетата им в разтопен бял и/или черен шоколад. Може да направите шоколадови щрихи по повърхността.
Добър апетит!
Снимки: happywoman.my1.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Рецепти за коледен щолен
- Коледно-новогодишни идеи за оформяне на ястията
- Коледен кекс със захаросани плодове и ядки
- Празничен кекс за Коледа
- Коледно пънче с гъбки от целувки
- Коледни бисквити с бонбони
- Домашни коледни кексчета /cupcakes/
- Коледен сладкиш с плодове и ядки
- Шоколадов коледен хляб със захаросани плодове и ядки
- Коледен хляб със стафиди, ядки, сусам и коняк
Коментари към Кокосов коледен десерт с орехи и кайсиево сладко