Кенгуру Болонезе
Изберете нетрадиционното и пригответе кенгуру Болонезе за вечеря. Месото от кенгуру е естествено постно и здравословно.
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 глава лук, наситнена
- 2 скилидки чесън, наситнени
- 1 морков, нарязан на малки кубчета
- 1 стрък целина, нарязана на малки кубчета
- 200 грама гъби, нарязани на кубчета
- 1 тиквичка, настъргана
- 1 килограм месо от кенгуру, смляно
- 2 консерви домати на кубчета (800 грама)
- 1/4 чаена чаша доматена паста
- 1 литър телешки бульон
- 2 пакета макарони на спирали с лимец
- морска сол и черен пипер на вкус
- 1/3 чаена чаша листа пресен босилек
- 1/2 чаена чаша пармезан, настърган
Начин на приготвяне:
Запържете лука, чесъна, моркова, целината, гъбите и тиквичката в сгорещен зехтин, като разбърквате, за да се смесят.
Покрийте с капак и гответе, докато зеленчуците омекнат. Увеличете котлона и добавете каймата от кенгуру. Гответе, докато покафенее и се сготви. Изсипете доматите и доматената паста, разбъркайте и, след като кипне, прибавете макароните. Намалете котлона, покрийте и гответе 20 минути или до сваряването им.
Гарнирайте с пресни листа босилек, овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте и сервирайте кенгуруто Болонезе с настърган пармезан.
Да ви е вкусно!
Източник:
k-roo.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Нетрадиционни и екзотични рецепти
- Месо от кенгуру със зеленчуци и кафява леща
- Пържени бамбукови червеи
- Киви вместо аспирин
- Екзотични плодове и зеленчуци (Трета част)
- Екзотични плодове и зеленчуци (Първа част)
- Хала, Панданус
- Плодове с екзотични външност и вкус
- Знаете ли кои са 17-те най-смъртоносни храни в Света? /1/
- Крокодилски шишчета с манго
- Храната, която изглежда ужасно
Коментари към Кенгуру Болонезе