Карфиолени хапки с нахут
Необходими продукти:
- 300 грама карфиол, нарязан на розички
- 400 грама консерва нахут
- 1/3 чаена чаша нарязан свеж кориандър
- 1 зелен лук, нарязан на ситно
- 2 чаени лъжици кориандър на прах
- 1 чаена лъжица кимион
- 2 супени лъжици брашно от спелта
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- кората на 1 лимон
- 1 скилидка чесън, намачкана
- 2 супени лъжици бяла чия + 1/3 чаена чаша за овалване
за соса:
- 130 грама кисело мляко
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1 супена лъжица тахан
Начин на приготвяне:
Карфиола, нахута, двата вида кориандър, лука, кимиона, брашното, бакпулвера, лимоновата кора, чесъна и 2 супени лъжици от семената чия смелете в кухненски робот, докато се получи еднородна смес. Подправете на вкус.
Загрейте фурната на 190 градуса.
Застелете с хартия тава за печене.
Семената чия сложете в купа. Оформете топчета от сместа, които оваляйте в чия, подредете в тавата и полейте със зехтин.
Печете около 20-25 минути до златиста коричка.
За соса комбинирайте всички продукти. Поднесете карфиолените хапки с тахановия сос.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВИ ХАПКИ 280 г
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МАКС ПОТЕНСИ ТЕЧЕН МУЛТИВИТАМИН 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България! ПРОМОАЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Карфиол, Цветно зеле
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
- Задушени свински хапки с лимон и вино
Коментари към Карфиолени хапки с нахут