Картофена супа с бекон

Необходими продукти:
4 едри картофа (около 800 грама)
4 парчета бекон
1 голяма глава лук
1,5 литра пилешки бульон
1/4 чаена чаша гъста сметана за поднасяне
1 чаена лъжица нарязан пресен магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете лука, бекона нарежете на ивици или на кубчета и изпържете двата продукта в нагорещено олио за около 5 минути.
Обелете и нарежете картофите, прибавете и тях в съда, пържете още минута.
Изсипете сместа в тенджера с горещия бульон и варете всичко в продължение на 20 минути (до готовност на картофите), без да затваряте съда с капак.
Супата е готова. Поднесете я със сметана и нарязан магданоз. Друг вариант е да я предложите с крутони и парченца запържен бекон.
Може да пасирате, за да получите крем супа.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Ако имате разстройство, яжте картофена супа
- Картофена супа със сирене и масло
- Картофена супа с парченца сланина, чесън и гъбен бульон
- Крем супа от сладки картофи с масло
- Картофена супа с грах
- Пикантна картофена супа със сметана, лук и чесън
- Картофена супа с царевица и шунка
- Картофена супа с тиквички
- Картофено-чеснова крем супа
- Най-вкусната картофена крем супа
Коментари към Картофена супа с бекон