Картофена крем супа по японски

Необходими продукти:
500 грама картофи
500 милилитра месен бульон
2 супени лъжици соев сос
100 грама сметана + 100 грама заквасена
50 грама масло
300 грама бял хляб
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги сварете в бульона, след това ги смелете с помощта на блендер. В пюрето добавете двата вида сметана и затоплете, но не допускайте сместа да заври. Сложете маслото и соевия сос, подправете със сол и пипер.
Поднесете супата с крутони, които може сами да си направите като нарежете бял хляб на кубчета и го изпържите в масло. Сложете подправки на вкус и по избор.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Ако имате разстройство, яжте картофена супа
- Картофена супа с тиквички
- Крем супа от кайма и картофи с кашкавал
- Картофена крем супа с гъби, моркови и лук
- Крем супа от пресни картофи с броколи, магданоз и босилек
- Картофена супа със сирене и масло
- Картофена супа с парченца сланина, чесън и гъбен бульон
- Крем супа от сладки картофи с масло
- Картофена супа с грах
- Пикантна картофена супа със сметана, лук и чесън
Коментари към Картофена крем супа по японски