Карамелено макиато с кокосово мляко

Необходими продукти
За кокосово-карамеления сос
400 милилитра кокосово мляко с висок процент масленост
1/4 чаена чаша кленов сироп или друг течен подсладител
1/4 чаена чаша кокосова захар или друга по избор
1 чаена лъжица ванилов екстракт или ванилия на вкус
1/2 чаена лъжица морска сол
За кафе макиато:
170 милилитра силно кафе
1 чаена чаша бадемово мляко, без добавяне на подсладител
1 супена лъжица карамелен сос за поднасяне
Начин на приготвяне:
Смесете кокосовото мляко с кленовия сироп, прибавете захарта и поставете съда върху котлона, за да заври. Нека се приготвя, докато се сгъсти (около 10-15 минути), като през това време разбърквате.
След това сложете ваниловия екстракт и солта в соса, разбъркайте и свалете от огъня.
Затоплете бадемовото мляко и разбийте до получаване на пяна.
Сложете 1 супена лъжица карамелен сироп, налейте кафето и разбъркайте старателно.
Завършете напитката с млякото на пяна, украсете със соса от карамел и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: xn----itbbavylfvn0a7d.xn--p1ai
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРОМАНДИСЕ ЧАЙ ЛАТЕ 70 г
МАТИСЪН КОЛАГЕН ЛАТЕ С АРОМАТ НА КАПУЧИНО 180 г
МАТИСЪН БИО ЛАТЕ ОТ ЦВЕКЛО С ДЖИНДЖИФИЛ КАКАО 160 г
МАТИСЪН ЛАТЕ С КАКАО, МАКА, ЛУКУМА И ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА БИО прах 160 г
НовМАТИСЪН БИО ЛАТЕ КУРКУМА С КОКОС И ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА прах 175 г
НовБИО ИНСТАНТНО ЛАТЕ С ЦИКОРИЯ, БИЛКИ И ПОДПРАВКИ 200 г DARY NATURY
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Крем с кафе
- Ограничаване приема на кофеин
- Кафеено дърво, Зелено кафе
- Кафето понижава риска от развитие на подагра
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Студено ирландско кафе
- Студено кокосово кафе
- Как да си захванем кафеено дръвче от 1 зрънце кафе?
- Коктейл от кафе с ликьор, коняк и сметана
- Редовната консумация на кафе намалява риска от развитие на диабет тип 2
Коментари към Карамелено макиато с кокосово мляко