Как да си направим домашно Маскарпоне за 5 минути
Вкусният млечен крем е в основата на много десерти като тирамису, чийзкейкове, торти, кремове. Освен това се използва за подправяне на ястия от паста, картофи, пилешко месо или за направата на млечни дресинги и други. Обикновено продуктът е скъп и в повечето случаи грамажът не е достатъчен, за да приготвим желаните сладкиши или ястия. Затова можете да си го приготвите у дома много бързо и лесно. Единствено е нужно да се въоръжите с малко търпение и да изчакате 24 часа, за да получите хубав и гъст крем. Вижте от какво се нуждаете и как да направите.
Необходими са:
1 литър сладкарска пълномаслена сметана за разбиване без захар
60 милилитра лимонов сок
медицинска марля, прегъната на 3-4 части
Начин на приготвяне:
В купа смесете сметаната и лимона, разбийте до получаването на твърд крем. Застелете гевгир с марлята, сипете сместа, загърнете от всички страни и сложете в по-голям съд, за да се отцежда.
Покрийте със стреч фолио, за да се запази и вкусът, и качествата на продукта. Търпеливо изчакайте едно денонощие, разгънете марлите и пресипете сместа в кутия с капак. Съхранявайте на хладно. Кремът е подходящ както за сладкиши, така и за подправяне на паста и други ястия.
Да ви е вкусно!
Източник: lacocinadefrabisa.lavozdegalicia.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Препечен сандвич с маскарпоне и чери домати
- Плодова салата от ягоди, малини с крем от маскарпоне и сметана
- Лимонов крем-десерт с маскарпоне
- Експресен бисквитен десерт с шоколад, карамел и маскарпоне
- Пълнени печени ябълки с бисквитен маскарпоне крем
- Десерт с Маскарпоне и боровинки
- Целувки с крем Маскарпоне и плодове
Коментари към Как да си направим домашно Маскарпоне за 5 минути