Как да разбием сметана на ръка
Сметаната е един от основните елементи в много десерти, а също и добро допълнение към кафето и почти всички десерти. Невинаги обаче имаме подръка флакон с разбита сметана, затова е добре да се научим да разбиваме сами. Естествено, най-лесният начин е с миксер, но ако не разполагате с уреда, ето как да я приготвите на ръка.
1. Вземете нужните ви материали
Най-важното е да се сдобиете със сметана, която е с масленост най-малко 30%. Що се отнася до домакинските пособия, които са ви необходими, изберете метална бъркалка и метална купа.
2. Охладете
Поддържайте сметаната студена в хладилника, докато решите да я използвате.
3. Охладете оборудването
Разбиването ще бъде много по-лесно, ако приберете металната купа и бъркалката във фризера за 10 минути.
4. Започнете да разбърквате
Добавете сметаната в студената купа и енергично бъркайте, като следите промените, които се случват със сметаната. За около минута бъркане, сметаната ще се разпени, така че продължете, докато достигне консистенцията на майонеза.
5. Опитайте
Време е да опитате сметаната и да прецените от какво се нуждае - аромати или захар.
6. Подсладете
Преди да сте разбъркали напълно сметаната, прибавете захарта. Желателно е да използвате пудра захар, защото ще се усвои по-бързо, а ако е на гранули, рискувате да преразбиете сметаната и да получите масло.
7. Ароматизирайте
Ако сте решили да слагате някакъв ароматен екстракт, сега е момента да го добавите - той може да е от ванилия, ром, лимон, канела и други.
8. Довършете бъркането
Разбърквайте, докато се получат меки връхчета, трябва да сте много внимателни, защото за секунди може да преразбиете сметаната, а резултатът е необратим. Ако сметаната ви се струва много гъста, може да добавите малко неразбита, по този начин ще получите по-гладка консистенция.
9. Сервиране
Може да сервирате сметаната веднага, като я добавите в кафе или я използвате за декорация на десертите ви.
10. Съхранение
Ако все пак сте планирали използването на сметаната за по-късно, покрийте купата с найлоново фолио и приберете в хладилник, там може да съхраните до няколко часа.
sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Полезна ли е заквасената сметана
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Италиански горещ шоколад
Коментари към Как да разбием сметана на ръка