Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки Как да запазите бисквитките меки

Как да запазите бисквитките меки

от 25 ное 2019г., обновено на 26 ное 2019г.
Редактор: Данна Панджарова
Как да запазите бисквитките меки - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Ако често приготвяте различни бисквитки, сигурно сте се сблъсквали с проблема, че стават твърди и ронливи, което неминуемо разваля удоволствието.

За щастие, има няколко неща, които може да направите, за да възвърнете мекотата им. 

Защо бисквитите стават твърди?

Както всички лакомства, и бисквитите не са нещо, което се изяжда на мига след приготвянето им. С времето влагата в тях се изпарява, а те стават твърди и ронливи. Това се случва и с хляба, кекса и други печива.

За да си спестите всичко това, най-добре е да ги изядете в деня на приготвянето им. Ако се притеснявате, че ще са твърде много, може да замразите остатъка от тестото и да го ползвате непосредствено преди консумиране.

Но ако вече имате много твърди бисквитки, ето какво да направите.

Дръжте ги в плътно затворен съд

Ключът към запазването на мекотата на бисквитките е те да са в напълно затворен съд. А за да възвърнете влажността им, сложете филия хляб при тях.

Сигурно си мислите, че бисквитите поемат от влагата на хляба, но всъщност не е така, той повишава нивото на влажност в съда, което е причината и бисквитките да не губят своята.

Друг вариант е да използвате тортила питки. Те работят по същия начин, но пък имат своето предимство, защото са плоски, така може да редите ред бисквитки и отгоре да сложете тортилата.

Съвети за приготвянето на бисквитите

Представяме ви и няколко съвета, които може да използвате следващия път, когато приготвяте бисквити, така че да ги запазите меки, вместо да стават твърди и ронливи.

  • Използвайте кафява захар, вместо бяла. Ако не ви пречи, че цветът им ще стане тъмен, по-добре е да ползвате кафява захар, тя е много по-влажна, алтернативно може да сложите 1 лъжица меласа към тестото.
  • Използвайте брашно за хляб - специфичното на това брашно е, че абсорбира повече течност и съдържа повече глутен, все неща, които правят тестото по-еластично. Но не се подлъгвайте, че брашното с повече глутен се нуждае от повече месене. Това се отнася за другите печива, при бисквитките е достатъчно да комбинирате всички продукти заедно.
  • Използвайте разтопено масло. Причината е, че кремообразното масло вкарва повече въздух в бисквитките, което отново изкарва влагата. Затова използвайте течно масло.
  • Променете количеството на яйцата - ако правите бисквитки с разтопено масло, а в рецептата се изискват две цели яйца, опитайте се да използвате едно цяло яйце и един жълтък. Вместо втория белтък, сложете 2 лъжици прясно мляко. От друга страна, ако използвате масло на стайна температура, използвайте само белтъци, без жълтъци.
Източник:

thespruceeats.com

Още по темата:
  • Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
  • Десерт от печени банани с бисквити, шоколад и сладолед Десерт от печени банани с бисквити, шоколад и сладолед
  • Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
  • Сладки гъбки Сладки гъбки
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
2.50лв.

ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г

ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
2.50лв.

ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г

ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
4.20лв.

ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г

Коментари към Как да запазите бисквитките меки

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Как да запазите бисквитките меки
    www.framar.bg 
    на 07 June 2025 в 13:43
    Коментирайте "Как да запазите бисквитките меки"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Кулинарни хитринки
  • Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
  • Десерт от печени банани с бисквити, шоколад и сладолед
  • Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
  • Сладки гъбки
  • Кисело мляко с бисквити, сушени плодове, ядки и мед
  • Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
  • Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
  • Канелени бисквити без захар с овесени ядки
  • Кокосови сладки с царевично брашно в шоколад
  • Бисквитки от елда с ябълково пюре
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2081 дни, 21 часа и 56 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2195 дни, 2 часа и 7 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

40 години от създаването на Excel ще отбележи международната конференция Bulgaria Excel Days 2025

преди 1 дни, 1 час и 34 мин.

Парасейлинг - какво представлява? Опасен ли е?

преди 1 дни, 3 часа и 50 мин.

Регистър на заетостта в НАП: Как да проверите вашите трудови договори онлайн

преди 2 дни, 27 мин.

Въвеждане на еврото - най-често задаваните въпроси и отговорите от БНБ

преди 3 дни, 16 часа и 3 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

L-АРГИНИН капсули 500 мг * 50 HOLLAND & BARRETT

ДЖОНСЪН BEDTIME БЕБЕШКИ ШАМПОАН 500 мл

ГЛЮКОЗАМИН СУЛФАТ + КУРКУМА таблетки * 120 УЕБЪР НАТУРАЛС

АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 10 г

ГИНКО БИЛОБА ЕКСТРА капсули 120 мг * 300 УЕБЪР НАТУРАЛС

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:04:35

ЗАФРИЛА таблетки 2 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:02:44

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: Н. Руменова от 06 юни 2025г. в 13:02:09

АНАФРАНИЛ таблетки 25 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:55:12

АМИТРИПТИЛИН таблетки 25 мг * 60 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:53:20
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival