Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Любопитни факти от кулинарния свят Какво закусват децата в различните точки на света? - Първа част

Какво закусват децата в различните точки на света? - Първа част

Какво закусват децата в различните точки на света? - Първа част - изображение

Казват, че закуската е най-важното хранене за деня, особено когато говорим за децата. Много хора днес се задоволяват с овесени ядки и прясно мляко, например. Но подборката на The New York Times със сигурност ще ви замисли. Вижте с какво закусват децата в различните точки по света и без съмнение в съзнанието ви ще изникнат редица въпроси...

Фото разходката ни започва с Дога Гюндже Гурсой от Истанбул. Тя е на 8 години.

Каймак (гъста сметана с мед) върху препечена филия, маслини, пържени яйца с пикантен суджук, масло, твърдо сварени яйца, гъст гроздов сироп със сос тахини, различни сирена от овче и краве млека, сладко от дюли и къпини, печива и хляб, домати, краставици, бяла ряпа и други пресни зеленчуци, пастет от печени на скара червени чушки, халва от лешници, прясно мляко и портокалов сок.

Коки Хаяси е на 4 години от Токио. Сутрин той си хапва зелени чушки, изпържени в соев сос и сусам с малко сушена риба, ориз, полят със сурови яйца със соев сос, корени репей и моркови, изпържени в сусамово масло, соев сос и сладко оризово вино, грозде, круша, мляко.

Оставаме в Токио, за да видим с какво закусва и почти 3-годишната Саки Сузуки. На нейната трапеза виждаме соево ястие (натто), ориз, тиква, задушена в соев сос и сладко саке, мариновани краставички, руло от омлет и сьомга на скара.

Отиваме в Малави, където 7-годишната Емили Катумба си хапва каша от царевично и фъстъчено брашна със соя, силно препържени парченца от царевично брашно, лук, чесън, чили чушка, сварени сладък картоф и тиква, тъмночервен сок от изсушени цветове хибискус със захар.

Исландия, Рейкявик е следващата ни спирка. Каним ви на закуска заедно с малката Бирта Гудрун Бринясдотир (3,5 години). Тя се облизва доволно, хапвайки овесена каша, приготвена с кафява захар, кленов сироп, масло и плодове. Като допълнение виждаме рибено масло и кисело мляко.

Нафанаил Витши Пикар е на 6 години, води ни в Париж, за да ни нагости с франзела, масло и къпиново сладко, киви, също зърнена закуска със студено прясно мляко и портокалов сок.

Аричия Доменика Ферейра и Хаким Хорхе Ферейра Гомес са съответно на 4 и 2 годни от Бразилия. Сутрин на масата им има шунка, кашкавал, хляб с масло, шоколадово мляко и кафе с мляко.

Вижте и втората част от вкусната ни и необичайна разходка.

Снимки: fishki.net; nytimes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноНовиниЗдравни съветиХранене при...ЛайфстайлСпортПсихологияСнимкиИсторияАлтернативна медицинаИнтервютаСоциални грижиОбразованиеНормативни актовеСпециалистиОрганизацииЗаведенияАнкетиМедицински изследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника