Какво закусват децата в различните точки на света? - Първа част

Казват, че закуската е най-важното хранене за деня, особено когато говорим за децата. Много хора днес се задоволяват с овесени ядки и прясно мляко, например. Но подборката на The New York Times със сигурност ще ви замисли. Вижте с какво закусват децата в различните точки по света и без съмнение в съзнанието ви ще изникнат редица въпроси...
Фото разходката ни започва с Дога Гюндже Гурсой от Истанбул. Тя е на 8 години.
Каймак (гъста сметана с мед) върху препечена филия, маслини, пържени яйца с пикантен суджук, масло, твърдо сварени яйца, гъст гроздов сироп със сос тахини, различни сирена от овче и краве млека, сладко от дюли и къпини, печива и хляб, домати, краставици, бяла ряпа и други пресни зеленчуци, пастет от печени на скара червени чушки, халва от лешници, прясно мляко и портокалов сок.
Коки Хаяси е на 4 години от Токио. Сутрин той си хапва зелени чушки, изпържени в соев сос и сусам с малко сушена риба, ориз, полят със сурови яйца със соев сос, корени репей и моркови, изпържени в сусамово масло, соев сос и сладко оризово вино, грозде, круша, мляко.
Оставаме в Токио, за да видим с какво закусва и почти 3-годишната Саки Сузуки. На нейната трапеза виждаме соево ястие (натто), ориз, тиква, задушена в соев сос и сладко саке, мариновани краставички, руло от омлет и сьомга на скара.
Отиваме в Малави, където 7-годишната Емили Катумба си хапва каша от царевично и фъстъчено брашна със соя, силно препържени парченца от царевично брашно, лук, чесън, чили чушка, сварени сладък картоф и тиква, тъмночервен сок от изсушени цветове хибискус със захар.
Исландия, Рейкявик е следващата ни спирка. Каним ви на закуска заедно с малката Бирта Гудрун Бринясдотир (3,5 години). Тя се облизва доволно, хапвайки овесена каша, приготвена с кафява захар, кленов сироп, масло и плодове. Като допълнение виждаме рибено масло и кисело мляко.
Нафанаил Витши Пикар е на 6 години, води ни в Париж, за да ни нагости с франзела, масло и къпиново сладко, киви, също зърнена закуска със студено прясно мляко и портокалов сок.
Аричия Доменика Ферейра и Хаким Хорхе Ферейра Гомес са съответно на 4 и 2 годни от Бразилия. Сутрин на масата им има шунка, кашкавал, хляб с масло, шоколадово мляко и кафе с мляко.
Вижте и втората част от вкусната ни и необичайна разходка.
Снимки: fishki.net; nytimes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КФД НУТРИШЪН КОКОСОВ ЧИПС 250 г
МАЙ ХЕЛТИ ФЮЖЪН ГОДЖИ БЕРИ И КАКАО МИКС 200 г
МАЙ ХЕЛТИ ФЮЖЪН КАЙСИЯ С КАНЕЛА МИКС 200 г
СПИРУЛИНА СЕРЕАЛИ * 30 DXN
Безплатна доставка за България!ПЪПЕТ КОМПЪНИ КУКЛА РЪКАВИЦА ЗА КУКЛЕН ТЕАТЪР ЗАЕК ЧЕРЕН 8003
ЛАНАФОРМ ОВЛАЖНИТЕЛ И ДИФУЗОР (ДИФУЗЕР) ЗА ДЕЦА POMMY
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Любопитни факти от кулинарния свят
- Лечение на възпалено гърло при деца
- Домашни средства срещу цистит при деца
- д-р Катя Асенова Гинева-Попова
- Функции и задачи на Детска педагогическа стая
- Как да помогнем на детето да се адаптира по-бързо и лесно в детската ясла и градина
- д-р Иванка Владимирова Драганова
- д-р Мира Данаилова Куманова
- д-р Султанка Иванова Петрова
- д-р Женя Петрова Хараланова
- д-р Димитър Христов Агов
Коментари към Какво закусват децата в различните точки на света? - Първа част