Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Каква е разликата между сладък, лют и пушен червен пипер

Каква е разликата между сладък, лют и пушен червен пипер

Каква е разликата между сладък, лют и пушен червен пипер - изображение

Обикновено когато в рецепта има червен пипер, ние използваме този, който ни е под ръка, без да се съобразяваме с написаното. Но разликата в пипера е осезаема и освен ако категорично не обичате някой от вкусовете, е препоръчително да използвате точната подправка, за да извлечете най-доброто от ястието.
Ето каква е разликата между сладък, лютив и пушен червен пипер и къде да използвате всеки един вид.

Сладък пипер
Сладък червен пипер

Най-обикновеният и най-популярен вид пипер. Той се приготвя от сладки червени чушки. Тази подправка придава много плътен цвят на всяко ястие. Може да поръсите върху яйца или картофена салата, а също така дава добър аромат и на месата. Ако рецептата не указва вида червен пипер, най-добре е да използвате сладкия.

лют пипер
Лют червен пипер

Лютият червен пипер се смята за по-добър от останалите. Направен от екстра пикантни червени чушки, той се използва главно в топли ястия. В унгарската кухня подправката се употребява като основен аромат, вместо просто за добавяне на цвят. Най-често се среща в рецептите за гулаш, яхнии, приготвени от червено месо, лук, картофи и зеленчуци.

пушен пипер
Пушен пипер

Пушеният червен пипер се прави от чушки, които са опушени и изсушени на дъбов огън. Този процес дава на червената подправка богат пушен аромат. Ще я намерите както в по-сладки сортове, така и в лют вариант. Подправката идва от Испания, където може да опитате и истинския "пиментион", както се нарича пушеният пипер в родината си. Подходящ е за запеканки, ястия от картофи и зеленчукови супи.

 

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com
Снимки:i0.wp.com;maunikagowardhan.co.uk;
chilieveryday.com;static.webshopapp.com

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиБотаникаЗдравни съвети