Зелен немски сос
Необходими продукти:
4 сварени яйца
250 грама сметана
250 грама натурално кисело мляко
3 супени лъжици зехтин
100 грама спанак
100 грама магданоз
50 грама зелен лук
50 грама копър
1 чаена лъжица винен оцет
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разрежете сварените яйца на две, извадете жълтъците и ги намачкайте на пюре заедно със зехтина. Спанака, магданоза, зеления лук и копъра измийте и нарежете на ситно в отделна купа. Белтъците накълцайте и смесете със сметаната и киселото мляко. Изсипете при тях зелените подправки, овкусете със сол и пипер, налейте малко винен оцет. Разбъркайте всичко внимателно. Добавете и жълтъците, отново разбъркайте.
Зеленият сос е готов. Той се поднася с месни и рибени предястия.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Млечен сос с кашкавал за спагети
- Млечен сос с горчица и лимонов сок (млечна майонеза)
- Ванилов сос
- Млечен сос със зеленчуци
- Яйчен сос с крема сирене
- Лют млечен сос със сирене Чедър и горчица
- Млечен сос с авокадо, чесън и орехи
- Гръцки сос със сирене
- Млечен сос с чесън, лимон и пармезан
- Млечен сос с мента
Коментари към Зелен немски сос