Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Доматени Зеленчуков сос с чесън, копър и магданоз

Зеленчуков сос с чесън, копър и магданоз

Зеленчуков сос с чесън, копър и магданоз - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм домати
  • 170 грама целина
  • 170 грама сладки чушки
  • 100 грама тиквичка
  • 100 грама стар лук
  • 100 грама моркови
  • 3 скилидки чесън
  • 1/2 чаена лъжица захар
  • 1/2-2/3 чаена лъжица сол
  • 2 чаени лъжици лимонов сок
  • черен пипер
  • 3 супени лъжици зехтин
  • по няколко стръка копър и магданоз


Начин на приготвяне:

Нарежете лука и чушките на тънки сламки, морковите настържете, тиквичката нарежете първо на тънки парчета, след това на четвъртинки.

Целината също нарежете и я смесете с лимоновия сок. Оставете за 15-20 минути.

Сгорещете зехтина и в него задушете на среден огън зеленчуците, като ги добавяте постепенно по видове през 3-5 минути: първо целината, след това морковите с лука, чушките и накрая тиквичките.

Когато бъдат полуготови, изсипете и нарязаните или настъргани домати в съда, сложете чесъна, солта, захарта и черен пипер на вкус. Задушавайте на бавен огън около 10-15 минути.

В края на процеса прибавете наситнени стръкове копър и магданоз, разбъркайте соса и го отстранете от котлона.

Може да го сервирате горещ като допълнение към паста, гарнитури и месни ястия. Или просто си го хапнете с хляб.


Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: receptishi.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноДиетиХранене при...Алт. медицинаБотаникаИсторияНовиниЛеченияХрани и ястия