Зеленчуков сос с чесън, копър и магданоз
Необходими продукти:
- 1 килограм домати
- 170 грама целина
- 170 грама сладки чушки
- 100 грама тиквичка
- 100 грама стар лук
- 100 грама моркови
- 3 скилидки чесън
- 1/2 чаена лъжица захар
- 1/2-2/3 чаена лъжица сол
- 2 чаени лъжици лимонов сок
- черен пипер
- 3 супени лъжици зехтин
- по няколко стръка копър и магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и чушките на тънки сламки, морковите настържете, тиквичката нарежете първо на тънки парчета, след това на четвъртинки.
Целината също нарежете и я смесете с лимоновия сок. Оставете за 15-20 минути.
Сгорещете зехтина и в него задушете на среден огън зеленчуците, като ги добавяте постепенно по видове през 3-5 минути: първо целината, след това морковите с лука, чушките и накрая тиквичките.
Когато бъдат полуготови, изсипете и нарязаните или настъргани домати в съда, сложете чесъна, солта, захарта и черен пипер на вкус. Задушавайте на бавен огън около 10-15 минути.
В края на процеса прибавете наситнени стръкове копър и магданоз, разбъркайте соса и го отстранете от котлона.
Може да го сервирате горещ като допълнение към паста, гарнитури и месни ястия. Или просто си го хапнете с хляб.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: receptishi.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
БЕЛУГА ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 70057
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПУЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Алкална диета
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Сом на фурна със зеленчуци
- Как да приготвяме и съхраняваме прясно изцедени сокове
- Как да сварим зеленчуци на пара
- Печени броколи в сметана с кашкавал
- Как са изглеждали плодовете и зеленчуците в миналото
- Някои ястия не трябва да се ядат втори път след приготвянето им заради опасни съединения
Коментари към Зеленчуков сос с чесън, копър и магданоз