Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Зеленчуково соте с чесън на фурна

Зеленчуково соте с чесън на фурна

Зеленчуково соте с чесън на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • по 2 средно големи патладжана, домата и моркова
  • по 2 глави стар лук и сладки чушки
  • връзка пресен магданоз
  • 3 едри скилидки чесън
  • по 1 супена лъжица оцет и захар
  • 3 супени лъжици подходящ зехтин или друга растителна мазнина за пържене
  • подправки (подходящи за зеленчуци, черен пипер, сол)

 

Начин на приготвяне:

Измийте патладжаните и ги обелете, ако корите им са много твърди. Нарежете на кръгчета, дебели около сантиметър, натрийте ги със сол и оставете за момента.

Доматите бланширайте, обелете и разрежете на 6 равни части всеки.

Почистените от семената чушки нарежете на произволни парчета, същото направете със стария лук и морковите.

Изпържете в зехтина поотделно патладжаните и доматите с чушките. Кромида и морковите също изпържете до омекване, налейте лъжица оцет, сложете захарта и задушете за още 5 минути.

Смесете зеленчуците в тава и ги поръсете с намачкания чесън и нарязания магданоз, подправете според вкуса си.

Гответе ястието във фурната около 50 минути при средна температура от 180 градуса.

Поднесете готовото зеленчуково соте поръсено с пресни зелени подправки и се насладете на вкуса му!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛюбопитноДиетиЗдравни съветиЛайфстайлХранене при...ИсторияАлт. медицинаБотаникаНовиниЛеченияХрани и ястия