Зеленчуково предястие с гъби и царевица

Необходими продукти:
1 глава червен лук
2 големи печурки
1 стрък целина
1 червена сладка чушка
1 чаена чаша замразена царевица
1 супена лъжица каперси
1 супена лъжица доматен сок или настърган домат
копър по желание или други зелени подправки на вкус и по избор
сол
олио
Начин на приготвяне:
Нарежете лука, гъбите, целината и чушката на парчета с приблизителна големина като размера на царевичните зърна. Копъра накълцайте ситно.
В нагорещеното олио изпържете лука, гъбите, целината и копъра. Добавете царевицата и чушката, затворете съда с капак и нека всичко се задушава в продължение на 5 минути. Тогава сложете каперсите, доматения сок и подсолете на вкус. Минута по-късно поръсете с нарязаните зелени подправки и може да свалите съда от котлона.
Вариант е да приготвите без мазнина на фурна. За целта смесете продуктите в тава, налейте половин чаша вода и поставете във фурната при температура от 180 градуса за 20 минути (до готовност на царевицата).
Добър апетит!
Снимка: russiakitchen.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GARDEN ПРЕНАТАЛ МУЛТИ таблетки * 90
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GARDEN МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30
УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Салата с нахут, мента, репички, сирене и зеленчуци
- Зеленчукова салата с маслинова паста и извара
- Печени зеленчуци с гарам масала
- Вегетарианска пица
- Гъби на фурна с лук и кашкавал
- Печени гъби с мащерка и чесън
- Зеленчукова запеканка
- Гъбено песто с орехи и пармезан
- Кисело зеле с бели гъби и боб
- Пресни бели гъби
Коментари към Зеленчуково предястие с гъби и царевица