Задушено пилешко във вино и коняк с маслини, домати и гъби
Необходими продукти:
1 пиле или използвайте пилешко месо по ваш избор
3 супени лъжици брашно
3 супени лъжици масло
2 супени лъжици олио
3 супени лъжици коняк
4 домата
щипка майорана (2 грама)
1 чаена чаша сухо бяло вино
2 скилидки чесън
250 грама пресни гъби
1 дафинов лист
50 грама нарязани зелени маслини
2 супени лъжици ситно нарязан магданоз
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разрежете пилето на порции, оваляйте ги в брашното, което сте подправили със сол и смлян черен пипер, след което запържете в нагорещена смес от маслото и олиото. Прибавете дафиновия лист, чесъна, щипка майорана, настърганите или нарязани домати, налейте виното и коняка. Затворете съда с капак и оставете продуктите да се задушават на слаб огън в продължение на 25 минути. След това сложете нарязаните гъби и зелени маслини, 10 минути по-късно свалете ястието от котлона, поръсете с магданоз и поднесете с препечен бял хляб.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Свинско с гъби в сметана
- Задушено пиле с картофи
- Зимна припънка, Зимненка
Коментари към Задушено пилешко във вино и коняк с маслини, домати и гъби