Жабешки бутчета с гъби в сос
Необходими продукти:
2 чаши жабешки бутчета
2 чаши нарязан лук
1/4 чаша масло
1 чаша нарязани чушки
1 чаша нарязан магданоз
450 грама гъби
2 супени лъжици нарязан чесън
1,5 супена лъжица сол
3 супени лъжици пикантен сос
1/2 чаша сухо бяло вино
1/2 чаша сос терияки
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в голям съд, прибавете лука, чушките и магданоза. Изпържете за кратко и сложете гъбите и чесъна. Задушете в продължение на около 10 минути. Подправете със сол, пикантния сос и тогава изсипете жабешките бутчета. Налейте виното и сосът терияки, намалете огъня и задушете още 10 минути.
Ястието отлично се комбинира с варен ориз.
Добър апетит!
Коментари към Жабешки бутчета с гъби в сос