Жабешки бутчета в доматен сок
Необходими продукти:
- 18 жабешки бутчета
- 200 грама домати
- 1/2 чаена чаша зехтин
- 2 супени лъжици пшенично брашно
- 2 супени лъжици масло
- 1 стрък целина
- 1/2 - 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- магданоз
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Започнете с направата на доматения сос. Нарежете чесъна, лука, целината, добавете зехтина и изпържете всичко заедно. Когато чесънът покафенее, извадете го. Останалите продукти да продължат да се приготвят. Добавете доматите и оставете още 10 - 15 минути всичко на котлона.
Оваляйте бутчетата в брашно и ги изпържете в отделен тиган в маслото до златисто. След това ги прибавете към соса и нека се приготвят още 6 минути.
Сложете готовото ястие в подходяща чиния и поръсете с нарязан магданоз.
Добър апетит!
Коментари към Жабешки бутчета в доматен сок