Домашни целувки с течен шоколад Нутела
Необходими продукти:
- 3 яйчни жълтъка със стайна температура
- 3/4 чаена чаша захар
- 2 супени лъжици пудра захар
- 1 чаена лъжичка ванилия
- 1/2 чаена лъжичка бял винен оцет
- 1/2 чаена чаша течен шоколад Нутела
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 130 градуса и покрийте дъното на голяма тава с хартия за печене.
- В голяма купа разбийте белтъците на сняг.
- Постепенно добавете захарта, ванилията и оцета.
- Разбийте със средна скорост в продължение на 6-7 минути до плътна и лъскава смес, в която се усещат и малко песъчинки захар.
- Разтопете течния шоколад на водна баня и го изсипете равномерно върху разбитите белтъци, без да разбърквате.
- Оформете целувките, като изсипете 1 супена лъжица от сместа в тавата и продължите със същата мярка, като оставяте около 2,5 сантиметра между тях.
- Печете в продължение на 40-50 минути, изключете фурната и ги оставете в нея за 1 час.
- Оставете шоколадовите целувки да се охладят напълно, преди да ги поднесете.
Да ви е сладко!
Снимка: tablespoon.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С КАКАО И ВКУС НА ШОКОЛАД 300 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
НЕЙЧЪРС ЕЙД КОЛАГЕНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 8000 мг на прах 225 г
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Горещ шоколад с ром
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадово смути с фъстъчено масло и бадемово мляко
- Брауни със сушени сини сливи и ром
Коментари към Домашни целувки с течен шоколад Нутела