Домашна универсална подправка за гозби
Необходими продукти:
- 150 грама червен пипер
- 50 грама пушен червен пипер
- 20 грама чесън на прах
- 10 грама лук на прах
- 10 грама черен пипер
- 10 грама лют червен пипер
- 20 грама сух риган
- 30 грама изсушен магданоз
- 20 грама сух керевиз, стрит
- 10 грама чубрица
- 1 супена лъжица сол
- 1 супена лъжица сушени настъргани моркови
Начин на приготвяне:
В купа смесете червения пипер с пушения пипер, чесъна на прах, черния пипер, лютия пипер, лука на прах и разбъркайте. Добавете риган, магданоз, керевиз, чубрица, сол и сушени моркови. Разбъркайте още веднъж и сипете сместа в блендер. Разбийте 2-3 пъти, изсипете съдържанието в кутия с капак и съхранете на тъмно място. Идеална за подправяне на супи, ястия от дивеч, риба и всякакво месо.
За framar.bg: Русиана Михайлова
Снимки: sodamndelish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЖИНДЖИФИЛ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
КОПРИВА НА ПРАХ 50 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС
СЕДЕМ НАЧИНА - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ КЛАСИК 100 гр
ПЕТ СЪСТАВКИ ПО СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Гозбите на бабите по света - Пета част
- Калоферче
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Как да спасим ястието, ако е прекалено лютиво
- Вина и сирена - кое с какво?
- Киселица, Дива ябълка
- Гозбите на бабите по света - Първа част
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
- Чубрица - балканска
Коментари към Домашна универсална подправка за гозби