Домашна универсална подправка за гозби

Необходими продукти:
- 150 грама червен пипер
- 50 грама пушен червен пипер
- 20 грама чесън на прах
- 10 грама лук на прах
- 10 грама черен пипер
- 10 грама лют червен пипер
- 20 грама сух риган
- 30 грама изсушен магданоз
- 20 грама сух керевиз, стрит
- 10 грама чубрица
- 1 супена лъжица сол
- 1 супена лъжица сушени настъргани моркови
Начин на приготвяне:
В купа смесете червения пипер с пушения пипер, чесъна на прах, черния пипер, лютия пипер, лука на прах и разбъркайте. Добавете риган, магданоз, керевиз, чубрица, сол и сушени моркови. Разбъркайте още веднъж и сипете сместа в блендер. Разбийте 2-3 пъти, изсипете съдържанието в кутия с капак и съхранете на тъмно място. Идеална за подправяне на супи, ястия от дивеч, риба и всякакво месо.
За framar.bg: Русиана Михайлова
Снимки: sodamndelish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЖИНДЖИФИЛ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС
НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ КЛАСИК 100 гр
СЕДЕМ НАЧИНА - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
ПЕТ СЪСТАВКИ ПО СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
НовЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА НА ПРАХ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Киселица, Дива ябълка
- Гозбите на бабите по света - Пета част
- Къри, Дърво къри
- Свеж микс от подправки за овкусяване на пуешко
- Как да сушим билки според това дали са цветове, корени или цели растения?
- Ако не умеете да рисувате с боички, опитайте с подправки
- Кашкавалени бисквитки с масло и подправки
- Трилистен коптис
- Модерните наименования на ястията и напитките - Втора част
- Панирани пилешки хапки с подправки
Коментари към Домашна универсална подправка за гозби