Домашен шоколад с карамел и ядки

Необходими продукти:
- по 1 1/4 чаена чаша меко масло и кристална захар
- 1/2 чаена лъжица ванилия - течна
- щипка сол
- 2 чаени чаши шоколадови капчици
- 1/2 чаена чаша натрошени бадеми - печени
- 1/2 чаена чаша натрошени ядки пекан
- морска сол за поръсване
Начин на приготвяне:
Застелете правоъгълна тава с хартия за печене.
В касерола сложете мекото масло и добавете захарта, ванилията и щипка сол. Оставете маслото и захарта да се разтопят и изчакайте да се карамелизират докато станат златистокафяви, около 12-15 минути.
Излейте карамелената смес по дъното на тавичката и отгоре поръсете обилно с шоколадовите капки. Изчакайте 2 минути, от топлината шоколада ще започне да се топи, размажете с шпатула по повърхността на карамела.
Поръсете с ядките и с малко морска сол, която да подчертае по-добре вкуса на карамела. Изстудете в хладилник за един час, за да стегне шоколада, след което натрошете домашния карамелен шоколад.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 600 гр.
Е ЛЕК РЕСПЕКТ БЯЛ ШОКОЛАД ЗА ТЯЛО 200 мл
НовМУЛТИ ШОКО ЗА ВЪЗРАСТНИ блокчета * 20 НАТУРФАРМА
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ПУДИНГ 600 гр.
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ШОКОЛАД И БАНАН 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Ежедневната консумация на шоколад може да помогне за забавяне на когнитивния спад
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Лек бананов сладкиш с шоколадова глазура
Коментари към Домашен шоколад с карамел и ядки