Домашен шоколад с карамел и ядки

Необходими продукти:
- по 1 1/4 чаена чаша меко масло и кристална захар
- 1/2 чаена лъжица ванилия - течна
- щипка сол
- 2 чаени чаши шоколадови капчици
- 1/2 чаена чаша натрошени бадеми - печени
- 1/2 чаена чаша натрошени ядки пекан
- морска сол за поръсване
Начин на приготвяне:
Застелете правоъгълна тава с хартия за печене.
В касерола сложете мекото масло и добавете захарта, ванилията и щипка сол. Оставете маслото и захарта да се разтопят и изчакайте да се карамелизират докато станат златистокафяви, около 12-15 минути.
Излейте карамелената смес по дъното на тавичката и отгоре поръсете обилно с шоколадовите капки. Изчакайте 2 минути, от топлината шоколада ще започне да се топи, размажете с шпатула по повърхността на карамела.
Поръсете с ядките и с малко морска сол, която да подчертае по-добре вкуса на карамела. Изстудете в хладилник за един час, за да стегне шоколада, след което натрошете домашния карамелен шоколад.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО ШОКОЛАД 200 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
ЕНДОКА КОНОПЕНО МАСЛО С МЕНТА И ШОКОЛАД 300 мг CBD 3% капки 10 мл
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Брауни с шоколад и ягоди
- Студено мляко с шоколад
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Лесен домашен сладолед с лайм, мента и шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
Коментари към Домашен шоколад с карамел и ядки