Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Домашен шоколад с карамел и ядки

Домашен шоколад с карамел и ядки

Домашен шоколад с карамел и ядки - изображение

Необходими продукти:

  • по 1 1/4 чаена чаша меко масло и кристална захар
  • 1/2 чаена лъжица ванилия - течна
  • щипка сол
  • 2 чаени чаши шоколадови капчици
  • 1/2 чаена чаша натрошени бадеми - печени
  • 1/2 чаена чаша натрошени ядки пекан
  • морска сол за поръсване

Начин на приготвяне:

Застелете правоъгълна тава с хартия за печене.

В касерола сложете мекото масло и добавете захарта, ванилията и щипка сол. Оставете маслото и захарта да се разтопят и изчакайте да се карамелизират докато станат златистокафяви, около 12-15 минути.

Излейте карамелената смес по дъното на тавичката и отгоре поръсете обилно с шоколадовите капки. Изчакайте 2 минути, от топлината шоколада ще започне да се топи, размажете с шпатула по повърхността на карамела.

Поръсете с ядките и с малко морска сол, която да подчертае по-добре вкуса на карамела. Изстудете в хладилник за един час, за да стегне шоколада, след което натрошете домашния карамелен шоколад.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлРецептиСнимкиХрани и ястияЛюбопитноХранене при...Здравни съветиВидеоИсторияЛеченияСпортДиетиАлт. медицинаЕ-тата в хранитеБотаникаПроизводители