Домашен шоколад с карамел и ядки
    Необходими продукти:
- по 1 1/4 чаена чаша меко масло и кристална захар
 - 1/2 чаена лъжица ванилия - течна
 - щипка сол
 - 2 чаени чаши шоколадови капчици
 - 1/2 чаена чаша натрошени бадеми - печени
 - 1/2 чаена чаша натрошени ядки пекан
 - морска сол за поръсване
 
Начин на приготвяне:
Застелете правоъгълна тава с хартия за печене.
В касерола сложете мекото масло и добавете захарта, ванилията и щипка сол. Оставете маслото и захарта да се разтопят и изчакайте да се карамелизират докато станат златистокафяви, около 12-15 минути.
Излейте карамелената смес по дъното на тавичката и отгоре поръсете обилно с шоколадовите капки. Изчакайте 2 минути, от топлината шоколада ще започне да се топи, размажете с шпатула по повърхността на карамела.
Поръсете с ядките и с малко морска сол, която да подчертае по-добре вкуса на карамела. Изстудете в хладилник за един час, за да стегне шоколада, след което натрошете домашния карамелен шоколад.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С КАКАО И ВКУС НА ШОКОЛАД 300 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
НЕЙЧЪРС ЕЙД КОЛАГЕНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 8000 мг на прах 225 г
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
 - Бонбони и дребни сладки
 - Усукана сладка питка с течен шоколад
 - Ограничаване на консумацията на шоколад
 - Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
 - Лесен шоколадов кекс с масло
 - Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
 - Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
 - Горещ шоколад с ром
 - Черен шоколад - изкушение или лекарство
 - Шоколадово смути с фъстъчено масло и бадемово мляко
 - Брауни със сушени сини сливи и ром
 
Коментари към Домашен шоколад с карамел и ядки