Домашен какаов екстракт

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша какаови зърна, обелени и счукани
- 240 грама водка, бърбън или ром
Начин на приготвяне:
- Леко счукайте какаовите зърна в дървено хаванче, за да освободят по-лесно своя аромат.
- Прехвърлете ги в чист стъклен буркан и върху тях налейте водката /бърбъна или рома/.
- Затворете плътно, разклатете енергично и съхранявайте буркана на тъмно и прохладно място в продължение на 3-6 месеца, в зависимост от предпочитания интензитет на вкуса.
- Разклащайте сместа периодично.
- Прецедете какаовия екстракт в стъклена бутилка и го съхранявайте на тъмно.
- Включете го в любими рецепти за сладкиши, торти, бонбони или други сладки изкушения.
Да ви е сладко!
Снимки: mommypotamus.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО ШОКОЛАД 200 мл
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 30 мл
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 100 мл
ВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
ОРГАНИК ШОП СКРАБ ЗА ТЯЛО БЕЛГИЙСКИ ШОКОЛАД 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Екстракт от маслинови листа – ползи и странични ефекти
- Бейлис Мока фрапе
- Бързи шоколадови бонбони с овесени ядки, мед и кашу
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Билкови тинктури - приготвяне, рецепти и употреба
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Бананов кекс с шоколадови парченца
- Сладкиш с круши, лешници и шоколад
Коментари към Домашен какаов екстракт