Домашен какаов екстракт
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша какаови зърна, обелени и счукани
- 240 грама водка, бърбън или ром
Начин на приготвяне:
- Леко счукайте какаовите зърна в дървено хаванче, за да освободят по-лесно своя аромат.
- Прехвърлете ги в чист стъклен буркан и върху тях налейте водката /бърбъна или рома/.
- Затворете плътно, разклатете енергично и съхранявайте буркана на тъмно и прохладно място в продължение на 3-6 месеца, в зависимост от предпочитания интензитет на вкуса.
- Разклащайте сместа периодично.
- Прецедете какаовия екстракт в стъклена бутилка и го съхранявайте на тъмно.
- Включете го в любими рецепти за сладкиши, торти, бонбони или други сладки изкушения.
Да ви е сладко!

Снимки: mommypotamus.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
КАКАОВО БЛОКЧЕ КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
ВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г
ХРИСТИНА КРЕМ ЗА РЪЦЕ И КРАКА ШОКОЛАД 250 мл
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ШОКОЛАД И БАНАН 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Брауни с орехи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Пица с шоколад
Коментари към Домашен какаов екстракт