Доматена супа със сметана, чедър и бекон
Необходими продукти:
- 1 килограм зрели домати, обелени и настъргани
- 2 супени лъжици зехтин
- сол и черен пипер
- 1 глава лук, настъргана
- 3 скилидки чесън, пресовани
- 2 чаени чаши доматен сок
- 1 чаена чаша сметана за готвене
- 1/4 чаена чаша нарязан пресен босилек
- 1 супена лъжица захар
- 1 супена лъжица доматена паста
- 5 фини резена бекон
- 2 чаени чаши настърган чедър
Начин на приготвяне:
Загрейте сух тиган и препечете бекона. Натрошете и го оставете настрана. Загрейте в тенджера зехтина, запържете лука, чесъна, доматите и подправете със сол и черен пипер.
Налейте доматения сок, добавете босилека, захарта, доматената паста и чедъра. Разбъркайте и намалете мощността на котлона. Гответе на слаб огън за 20 минути, разбърквайки периодично.
Охладете супата, гарнирайте я със заквасената сметана и поръсете с бекона. Разсипете в купички и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: ahintofwine.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Доматена супа с равиоли и зеленчуци
- Супа от нахут и домати
- Италианска доматена супа с паста
- Доматена супа с тортелини и спанак
- Крем супа от печени чесън и домати с препечен хляб и сирена
- Доматена крем супа с консервиран нахут и чесън
- Доматена крем супа с печени зеленчуци
- Доматена супа с лук и кашкавал в хлебна купа (на фурна)
- Доматена супа с ориз
- Доматена крем супа с чесън и босилек
Коментари към Доматена супа със сметана, чедър и бекон