Двуцветни кокосови бонбони (два варианта)
Предлагаме ви два варианта за приготвянето на популярните бонбони coconut ice, които може да си приготвите бързо и без усилия, а продуктите се намират лесно и са достъпни. Първият вариант включва кондензирано мляко, а при втория всички животински продукти са избегнати, така че е подходящ за хора, които не консумират млечни продукти. Който и от двата да изберете, ще останете доволни.
Първи вариант
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши пудра захар
- 1/4 чаена лъжица крем тартар
- 1 консерва от 400 грама кондензирано мляко
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 3 1/2 чаени чаши кокосови стърготини
- течна (или гел) хранителна боя - червена
Начин на приготвяне:
Намазнете квадратна тава с мазнина по избор и застелете с кухненска хартия.
Захарта и крема тартар комбинирайте с кондензираното мляко и ванилията. Прибавете кокосовите стърготини и с ръце омесете, докато се получи еднородна смес. Разделете на две равни части и едната оцветете в розово с хранителната боя, като разбъркайте добре, за да се оцветят кокосовите стърготини.
Изсипете розовата смес в тавата и изравнете с помощта на нож или шпатула. Отгоре поставете и бялата, като отново притиснете, за да излезе излишния въздух, а повърхността стане равна.
Охладете за 2 часа в хладилник, след което нарежете на квадратчета и сервирайте.
Втори вариант:
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши захар
- 2/3 чаена чаша вода
- 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
- 1 1/3 чаена чаша кокосови стърготини
- хранителна боя
Начин на приготвяне:
Подгответе по същия начин квадратна тавичка, но нека да бъде по-малка - около 12-14 сантиметра.
В касерола сложете водата и захарта и пригответе сироп - когато той достигне 120 градуса, значи е готов. Друг начин да проверите, е като капнете от сиропа в леденостудена вода, ако бързо се образува твърдо топче, е време да свалите от котлона.
Към сиропа добавете кокоса и ванилията и бъркайте около 5-10 минути, докато сместа се сгъсти. Половината оцветете.
В тавата сложете първо белия слой, изравнете, а отгоре разпределете розовия. Отново добре притиснете, за да излезе въздухът. Охладете и нарежете на квадратчета.
allrecipes.com, taste.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни шоколадови бонбони
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Кокосови сладки от три продукта
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Бонбони орео с шоколад
- Лесен сладкиш с кокосови стърготини и ябълки
- Овесени бонбони с райски ябълки и фурми
- Млечен кокосов кекс
Коментари към Двуцветни кокосови бонбони (два варианта)