Гофрети с течен шоколад, малини и сладолед
Популярните напоследък гофрети с шоколад вече са е превърнали в класика. Няма човек, който да не харесва комбинацията от вкусни шоколадови гофрети с още от любимия какаов продукт заедно с плодове и сладолед.
Необходими продукти:
- 75 грама брашно
- 1 супена лъжица какао
- 1 супена лъжица захар
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 100 милилитра прясно мляко + 1 супена лъжица
- 1 яйце
- 2 1/2 чаени лъжици олио
- 40 грама черен шоколад, начупен
- 4 супени лъжици сметана
- 2 лъжици сладолед
- 50 грама малини
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното, захарта, какаото и бакпулвера.
Разбъркайте млякото с яйцата и 2 чаени лъжици олио. Внимателно излейте към брашното, като бъркате непрекъснато. Може да приготвите тестото два часа преди печене, като го държите на стайна температура, а ако желаете, може да го приберете в хладилник за 4 или повече часа.
Включете гофретника да се загрява.
Намазнете го с олио и сложете половината от тестото в него. Гответе около 3 минути, и проверете, дали гофретата е готова. Ако е изпечена, напълно лесно ще се отлепи и без проблем може да отворите уреда. Ако се усеща съпротивление, изчакайте още минута.
Ако не разполагате с гофретник, може да изпечете гофретите на грил тиган.
За да разтопите шоколада, затоплете сметаната и добавете към нея 1 супена лъжица прясно мляко. Когато заври излейте върху парчетата шоколад, изчакайте малко и разбъркайте.
Сервирайте гофретите с течен шоколад, малини и сладолед.
realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лесни гофрети на грил тиган
- Картофени гофрети със сирене и чесън
- Гофрети с газирана вода
- Гофрети от бутер тесто с различни плънки
- Хрупкави картофени гофрети
- 6 неща, които може да направите в гофретник
- Гофрети със спанак и сирене
- Бананови гофрети с бадемово брашно
- Картофени гофрети с билки
- Ароматни картофени гофрети
Коментари към Гофрети с течен шоколад, малини и сладолед