Горещ шоколад с ром и мед
Горещият шоколад е още по-сгряващ и приятен, ако към него добавим малко ром. Тази рецепта ще ви отнеме само 10 минути, а съставките са за 2 чаши.
Необходими продукти
- 100 грама натурален шоколад, натрошен на ситно
- 2 супени лъжици ром
- 2 чаени чаши прясно мляко
- 1 канелена пръчица
- 2 чаени лъжици мед
- 1 чаена лъжица кафява захар
- 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
Начин на приготвяне
Изсипете млякото в малка тенджера. Добавете парченцата шоколад, меда, захарта и канелената пръчица. Сложете на средно загрят котлон и разбърквайте, докато шоколадът се разтопи.
Добавете ванилията и рома. Разбъркайте и опитайте сместа. Може да добавите още малко ром или захар според вкуса си.
Свалете от колона, извадете канелената пръчица и налейте готовата напитка в подходящи чаши. Да ви е сладко и наздраве!
Източник: foodnetwork.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Захарна тръстика
- Брауни със сушени сини сливи и ром
- Крем-ликьор с ром, кафе и кондензирано мляко
- Горещ шоколад с ром
- Млечен пунш с ром и канела
- Бисквитени бонбони с ром
- Кокосов ром с ванилия и канела
- Горещ шоколад с кондензирано мляко, шнапс и ликьор
- Горещ маслен ром с ароматни подправки
- Горещ шоколад с кокосово мляко, бита сметана и канела
Коментари към Горещ шоколад с ром и мед