Горещ шоколад

Вкусна и лесна рецепта за горещ шоколад с подправки - отлична напитка в студеното време.
Необходими продукти:
300 мл прясно мляко
100 мл сметана 15-20%
150 грама черен шоколад 70%
1/2 ч. л. ванилова захар
щипка канела
1-2 с. л. захар (по желание)
Начин на приготвяне:
Сложете млякото на слаб огън, нека да започне да ври "тихо", намалете котлона до минимум и прибавете начупения на малки парчета шоколад. Добре е преди това да го оставите за около 2 часа във фризер, защото след това ще има по-деликатен вкус. Бъркайте, докато шоколадът не се разтопи, добавете сметаната. Оставете напитката да къкри леко на котлона и да придобие еднородна консистенция. Сложете ваниловата и кристалната захар, канелата и разбъркайте.
Разлейте горещия шоколад по чаши и поднесете веднага.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
Е ЛЕК РЕСПЕКТ БЯЛ ШОКОЛАД ЗА ТЯЛО 200 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ШОКОЛАД И БАНАН 300 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Електролитни напитки – кога са полезни и кога не
- Студено мляко с шоколад
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Направете си противоракова напитка от спанак, лимон и зеле
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Направете си напитка с уникални лечебни свойства от мляко, мед, ванилия и канела
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Коприва
- Какви ползи за здравето крие черния шоколад
- Пиня колада
Коментари към Горещ шоколад