Горещ шоколад
Вкусна и лесна рецепта за горещ шоколад с подправки - отлична напитка в студеното време.
Необходими продукти:
300 мл прясно мляко
100 мл сметана 15-20%
150 грама черен шоколад 70%
1/2 ч. л. ванилова захар
щипка канела
1-2 с. л. захар (по желание)
Начин на приготвяне:
Сложете млякото на слаб огън, нека да започне да ври "тихо", намалете котлона до минимум и прибавете начупения на малки парчета шоколад. Добре е преди това да го оставите за около 2 часа във фризер, защото след това ще има по-деликатен вкус. Бъркайте, докато шоколадът не се разтопи, добавете сметаната. Оставете напитката да къкри леко на котлона и да придобие еднородна консистенция. Сложете ваниловата и кристалната захар, канелата и разбъркайте.
Разлейте горещия шоколад по чаши и поднесете веднага.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
ОЛ НУТРИШЪН NUTLOVE ДИЕТИЧНИ ЯДКИ ФЪСТЪЦИ ОБВИТИ В ШОКОЛАД 300 г
ДИАБЕТИЧЕН ШОКОЛАД ФИНЕС НАТУРАЛЕН 80 гр.
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В ЧАША ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА ШОКОЛАД И ПОРТОКАЛ snk80-340
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 30 мл
ВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Направете си напитка с уникални лечебни свойства от мляко, мед, ванилия и канела
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Вина и сирена - кое с какво?
- Не си вземайте горещ душ през зимата
- Ежедневната консумация на шоколад може да помогне за забавяне на когнитивния спад
- Брекина
- Лесен шоколадов кекс с масло
Коментари към Горещ шоколад