Горещ шоколад

Вкусна и лесна рецепта за горещ шоколад с подправки - отлична напитка в студеното време.
Необходими продукти:
300 мл прясно мляко
100 мл сметана 15-20%
150 грама черен шоколад 70%
1/2 ч. л. ванилова захар
щипка канела
1-2 с. л. захар (по желание)
Начин на приготвяне:
Сложете млякото на слаб огън, нека да започне да ври "тихо", намалете котлона до минимум и прибавете начупения на малки парчета шоколад. Добре е преди това да го оставите за около 2 часа във фризер, защото след това ще има по-деликатен вкус. Бъркайте, докато шоколадът не се разтопи, добавете сметаната. Оставете напитката да къкри леко на котлона и да придобие еднородна консистенция. Сложете ваниловата и кристалната захар, канелата и разбъркайте.
Разлейте горещия шоколад по чаши и поднесете веднага.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
ЛИНГЖИ КАФЕ 3 В 1 1 кг DXN
Безплатна доставка за България!ТЕРМОС ПЪТУВАЙ С МЕН СИНЬО-ЗЕЛЕН 960 мл KANCHE
АРОМАНДИСЕ ЗЕЛЕНО КАФЕ НАТУРАЛНО саше * 18
ПРОМОЦЕКОТЕК ЕЛЕКТРИЧЕСКА КАНА THERMOSENSE 350 ПРОЗРАЧНА 01510
ГИМБЕР ЕЛИКСИР ОТ ДЖИНДЖИФИЛ SWEET LILLY 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Компот от диня
- Тъмният шоколад успокоява кашлицата
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Коприва
- Електролитни напитки – кога са полезни и кога не
Коментари към Горещ шоколад