Ветрило от печени зеленчуци с моцарела и чесън

Необходими продукти:
1 голям домат
1 патладжан
1 сладка чушка
моцарела или друго подходящо сирене/кашкавал на вкус
2 супени лъжици майонеза
2 скилидки чесън
сол и други подправки на вкус
зехтин
Начин на приготвяне:
Разрежете патладжана по дължина, без да срязвате докрай, оформяйки ветрило.
Сиренето/кашкавала, домата и чушката нарежете на парчета с дебелина около 1 сантиметър.
Намачкайте чесъна и го смесете с майонезата. Намажете прорезите на патладжана със сместа и след това помежду им сложете по резен домат, парче чушка и кашкавал или сирене. Поставете в подходяща форма и намажете със зехтин.
Подсолете на вкус, поръсете с любими подправки и изпечете ястието във фурната при температура от 180 градуса в продължение на около 40 минути, като периодично поливате ветрилото със сока, който се отделя при приготвянето.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
АЛАЙВ ВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ 50+ таблетки * 30
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
МАКСИМУМ ГРИЙНС КЪМПЛИЙТ таблетки * 90 GNC
ПОЛИФЕНОЛ ЗОН 22 капсули * 60 DOCTOR NATURE
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Рататуй с фасул и полента
- Да нахраним очите си - препоръки за остро зрение
- Тридневна диета със зеленолистни
- Пригответе си зеленчуци на пара, без необходимия уред
- Направете си разтвор за почистване на плодовете и зеленчуците от химичните вещества
- Зеленчукова салата с булгур и ароматен чеснов сос
Коментари към Ветрило от печени зеленчуци с моцарела и чесън