Брускети с гъби и сирене Фонтина
Брускетите са идеалното предястие. Вкусни са, хапват се лесно, пък и стават за закуска. Приготвят се лесно и дават огромна свобода за всеки, който иска да развихри фантазията си. Сега ви представяме още един лесен варинат за брускети с гъби и ароматно сирене Фонтина.
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици зехтин
- 300 грама гъби, тънко нарязани
- 2 стръка мащерка
- 2 супени лъжици нарязан на ситно лук
- 1 скилидка чесън, ситно нарязана
- 1/2 чаена чаша червено вино
- 4 филии хляб (най-добре да бъде с квас)
- 1 чаена чаша сирене Фонтина
- 2 стръка мащерка
- морска сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Включете фурната на горен реотан, а решетката сложете на най-горното ниво на фурната.
В тиган затоплете 2 супени лъжици зехтин.
Добавете гъбите, мащерката, ментата и пържете, докато покафенеят - за около 6 минути. Добавете лука и чесъна, пържете до омекването им (около 2 минути).
Сипете виното и когато се изпари подправете със сол и пипер. Свалете от котлона.
Намазнете със зехтин филиите хляб и ги запечете за около минута, докато променят цвета си, обърнете ги в средата на печенето.
Върху филиите разпределете сиренето и запечете, докато се разтопи (за около минута).
Махнете стръковете подправки от гъбите.
Филийките хляб разрежете на половина, върху всяка сложете от гъбите. Поръсете със свежи подправки и сервирайте.
goodhousekeeping.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Полската сърнела
- Ливаден пачи крак
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Кафяво - червена миризливка
- Полска печурка, Червенушка
Коментари към Брускети с гъби и сирене Фонтина