Боровинков чийзкейк с шоколад

Необходими продукти:
300 грама шоколадови бисквити
200 грама червени боровинки
70 грама масло
400 грама Крема сирене
200 мл сметана с около 33% масленост
150 грама захар
100 мл сок от червена боровинка
16 мг желатин
шоколадови пръчици (стърготини) и боровинки - за украса
Начин на приготвяне:
Натрошете бисквитите с помощта на блендер, смесете ги с разтопеното масло. Изсипете сместа във форма с диаметър 24 см и оставете в хладилник, докато приготвите крема. Сложете желатина в сока от боровинка и затоплете, докато не се разтвори напълно, без да допускате да заври. Разбийте сметаната със захарта на пяна. Смелете боровинките с блендера. Смесете прясно изцеден сок от плодовете с разбитата сметана и Крема сиренето. Добавете охладения желатин, вливайки тънка струя от него и бъркайки непрекъснато. Получения крем нанесете върху основата от бисквити и отново сложете в хладилника за 12 часа.
Преди да поднесете, украсете с шоколадови стружки и пресни боровинки.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ФЕМИНЕЛА УРОФОРТЕ СИРОП 120 мл
ДИАБЕКСИН тинктура 100 мл
КРЕМ 21 ДУШ ГЕЛ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА БОРОВИНКА И БЕРГАМОТ 250 мл
АЛКАВИЖЪН ТИЪРС АДВАНС капки за очи 10 мл
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Рецепти за домашно сладко от боровинки
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Боровинка черна, Бориче, Брусница
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Чийзкейк в чашка
Коментари към Боровинков чийзкейк с шоколад