Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Бисквитки с три вида шоколад и лешници

Бисквитки с три вида шоколад и лешници

Бисквитки с три вида шоколад и лешници - изображение

Необходими продукти:

  • 90 грама брашно
  • 150 грама захар
  • 50 грама масло
  • 200 грама млечен шоколад
  • 100 грама черен шоколад
  • 100 грама бял шоколад
  • 2 яйца
  • 1/2 чаена лъжица сода
  • 70 грама лешници

 

Начин на приготвяне:

В дълбока купа смесете яйцата със захарта.

яйца

Разбивайте в продължение на няколко минути, докато комбинацията побелее и стане пухкава.

захар

Всичкия млечен шоколад и 50 грама от черния разтопете на водна баня заедно с маслото.

шоколад

Когато се охлади леко крема, старателно го комбинирайте с разбитите яйца.

шоколад

Разбийте до еднородност сместа.

шоколад

Содата сложете при брашното и тогава го добавете в шоколадовата маса. Разбъркайте старателно.

брашно

Натрошете лешниците, но не ситно, нека парчетата са едри, за да се усеща вкусът на ядките.

лешници

По същия начин нарежете белия шоколад и останалия черен.

шоколад

Добавете лешниците в тестото. Разбъркайте.

лешници

Застелете с пергамент тава. С помощта на супена лъжица загребвайте от него и оформете бисквитки в съда, като ги разполагате на известно разстояние една от друга. За една бисквитка използвайте 1-1,5 супени лъжици от вкусната смес.

шоколад

Поръсете ги с парченцата шоколад.

шоколад

Изпечете за 12 минути при 170-180 градуса във фурната, като след това не ги изваждайте, а оставете да се охладят върху пергамента, защото в началото ще са меки и може да се счупят.

шоколад

Щом се твърдят, ще станат хрупкави.

шоколад

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиНовиниЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияСнимкиИсторияХранене при...ЛеченияСпортДиетиАлтернативна медицинаБотаникаЕ-тата в хранитеПроизводители