Ябълки в шоколад с орехи

Необходими продукти:
200 грама захар
4 супени лъжици вода
100 грама шоколад
натрошени орехи, бадеми или други ядки по ваш избор - за овалване
1-2 ябълки
Начин на приготвяне:
Разтопете захарта в подходящ съд, налейте водата и оставете сместа на котлона, докато придобие златист цвят.
Шоколада разтопете на водна баня.
Измийте старателно ябълките, подсушете ги и потопете първо в захарния сироп, след това в шоколадовата глазура. Поръсете с натрошени ядки по избор. Може да използвате семена или цветни сладкарски захарни пръчици.
Десертът е готов.
Добър апетит!
Снимка: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С КАКАО И ВКУС НА ШОКОЛАД 300 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
НЕЙЧЪРС ЕЙД КОЛАГЕНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 8000 мг на прах 225 г
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
- Печени ябълки с масло и канела
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
Коментари към Ябълки в шоколад с орехи