Шоколадова глазура за торта
Необходими продукти:
- 1 1/2 чаена чаша масло, омекотено
- 1 чаена чаша неподсладено какао
- 5 чаени чаши пудра захар
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 2 чаени лъжици екстракт от ванилия
- 1/2 чаена лъжичка еспресо на прах
Начин на приготвяне:
- Разбийте маслото и какаото в голяма купа до получаването на гладка кремообразна смес.
- Постепенно добавете захарта и млякото, като спазвате следната последователност - 1 чаена чаша захар, 1 супена лъжица мляко и така, докато свършат.
- След всяко добавяне разбивайте с миксер на висока скорост около 1 минута.
- Прибавете ванилията и кафето и разбъркайте добре.
- Ако глазурата ви изглежда твърде суха, добавете още прясно мляко - по 1 супена лъжица, докато постигнете желаната консистенция.
- Ако кремът е твърде рядък, добавете захар - по 1 супена лъжица, докато постигнете желаната консистенция
Да ви е сладко!

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
НЕЙЧЪРС ЕЙД КОЛАГЕНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 8000 мг на прах 225 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
СОУ СИМПЪЛ ПАРФЮМНО ОЛИО №28 ЧЕРЕН ШОКОЛАД И РОЗА 50 мл
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Брауни с орехи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
Коментари към Шоколадова глазура за торта